Knallvekst for Coca-Cola

Coca-Cola knuser til med hele 47 prosent vekst på topplinjen, og leverer et resultat i overkant av forventningene i 2. kvartal.

Foto: Scanpix

Coca-Cola melder om et nettoresultat på 2,8 milliarder dollar, eller 1,20 dollar per aksje, i 2. kvartal 2011. Dette er opp fra 2,37 milliarder dollar, eller 1,02 dollar per aksje, i samme periode i fjor.Eksklusive ekstraordinære poster kom inntjeningen inn på 1,17 dollar per aksje.Netto driftsinntekter endte på 12,74 milliarder dollar, tilsvarende en oppgang på hele 47 prosent fra 8,67 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet kom inn på 3,17 milliarder dollar, opp fra 2,76 milliarder dollar i 2. kvartal 2010.Konsensus lå på en inntjening eksklusive ekstraordinære poster på 1,15 dollar per aksje, med inntekter på 12,39 milliarder dollar.Verdens største leskedrikkprodusent, som står bak merker som Sprite og Powerade, nyter ifølge kvartalsrapporten av en sterk vekst i emerging markets.Mer om tallene finner du her.