Kommer med to klokkeklare aksjetips

Nordea rykker onsdag ut med uttalelser som bør få investorene til å handle sporenstreks. To aksjer innen samme sektor ventes å gå hver sin vei.

Foto: Finansavisen

Investorer innen flyfart bør raskest mulig selge sine SAS-aksjer og heller investerer i Norwegian, skal man tro en analyse fra Nordea, ifølge Ritzau Finans og SIX News.Nordea sin avdeling i Danmark skriver nemlig onsdag at Bjørn Kjos & Co. lykkes i langt større grad enn SAS i å utnytte sine stordriftsfordeler.I tillegg er Norwegian flinkere til å senke driftskostnadene, samt at Norwegian sitter på en betydelig mer moderne flyflåte.- Økt etterspørsel i kombinasjon med ekspansjonen i Sverige og Finland vil løfte resultatet ytterligere. Også nye langdistanseruter ventes å kunne bidra til økt resultat, skriver Nordea videre i analysen.SAS faller 2,68 prosent på Oslo Børs onsdag og omsettes til 10,90 kroner. Aksjen er ned over 20 prosent den siste måneden.Norwegian er opp 0,93 prosent onsdag til 108 kroner. Aksjen har steget 12 prosent i løpet av den siste måneden.