Krakk-aksjen Stensrud laster opp med

Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud har allerede måttet se 120 millioner i verdi fordufte på aksjen. Nå laster han likevel opp mer.

Porteføljeforvalter, Skagen Kon-Tiki, Kristoffer Stensrud. Foto: Iván Kverme Finansavisen
Børs

Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud kjøper flere aksjer i skandaleselskapet HQ Bank. Stensrud har allerede et tap på 120 millioner kroner på aksjen, men har benyttet nedturen til å handle enda mer.Stensrud gikk på en skikkelig smell i selskapet etter at HQ hadde tapt milliardbeløp på egenhandel med aksjer. Selskapet ble fratatt konsesjon til å drive bankvirksomhet, og aksjen stupte følgelig i etterkant.- Jeg har økt min eierandel med et par prosent, sier Stensrud, som håper en fersk granskning nå kan føre til at verdier føres tilbake til HQ.Banken har de siste tre månedene doblet seg i verdi på børsen. I begynnelsen av mai ble aksjen omsatt til rundt 3,50 svenske kroner mens kursen nå ligger på 6,85 svenske kroner. I begynnelsen av august 2010 ble aksjen omsatt til rundt 60 kroner.Meglerhuset Nordea kuttet nylig anbefalingen på aksjen til selg.

Nyheter
Børs