Kutter kursmål 60 prosent - anbefaler kjøp

Credit Suisse nedgraderer kursmål på en Oslo Børs-aksje med over 60 prosent mens Danske Bank fremdeles har klokkertro på et annet verdipapir.

En nervøs trader på New York Stock Exchange - Foto: AP

Credit Suisse melder tirsdag at de kutter kursmålet på Norske Skog med over 60 prosent - fra 23,05 kroner til 9,10 kroner. Anbefalingen tas fra nøytral til undervekt.- Vi nedgraderer Norske Skog til undervekt fa nøytral samtidig som vi anerkjenner aksjens seneste betydelige kursfall trigget av stigende CDS. Med en korrelasjon på 88 prosent mellom CDS og aksjekursen mener vi kreditt-spreadene sannsynligvis vil være hoveddriveren til aksjen, heter det i en fersk oppdatering fra Suisse.Meglerhuset skriver videre ifølge TDN Finans at de ser på Norske Skog som en høy risiko-aksje med svake underliggende fundamentale forhold.Også Sappi og Rottneros nedgraderes fra nøytral til undervekt, Mondi tas ned fra overvekt til nøytral, mens SCA oppgraderes fra undervekt til nøytral.Norske Skog er tirsdag uendret på 8,41 kroner. Suisse tror dermed aksjen har en oppside på rundt 8,20 prosent.Samtidig melder Danske Bank at de fremdeles har klokkertro på RCCL i forkant av selskapets Q2-2011-rapport.- Vi forventer at andrekvartalsresultatet blir påvirket av de kontinuerlige økningene i billettprisene, til tross for lavere priser i Middelhavet, noe lavere oljepriser og en forbedring i nettoyield på 5 prosent fra samme periode i fjor, skriver Danske Bank i en fersk analyse.Danske Bank opererer med kjøp på RCCL, som tirsdag stiger 0,84 prosent til 191,90 kroner. Aksjen er opp over 30 prosent det siste året.