- Last opp med REC - har 20 prosent oppside

Meglerhuset S&P Equity Research kutter kursmålet på REC med 25 prosent men har fremdeles klokkertro på aksjen og ber deg åpne lommeboken og laste opp.

REC-logo og solcellepanel fra selskapet - Foto: Finansavisen

Meglerhuset S&P Equity Research melder onsdag at de kutter kursmålet på REC med 25 prosent - fra 16 kroner til 12 kroner.Trass i nedjusteringen har S&P Equity fremdeles stor tro på solaksjen og kjøps-anbefalingen man opererer med står fortsatt ved lag.REC stiger onsdag kraftig for andre dag på rad etter at selskapet tirsdag meldte at andre halvår ligger an til å bli langt mer solid enn det første har vært.Onsdag stiger aksjen 8,54 prosent til 9,91 kroner og dermed mener S&P Equity ifølge Stocklink at oppsiden kan være på omlag 20 prosent. Tirsdag endte REC opp over 10 prosent.REC har falt rundt 60 prosent i løpet av våren og sommeren til nå, men i og med onsdagens opptur er aksjen bare ned 0,15 prosent den siste måneden.Tirsdag leverte solselskapet REC fra seg sin Q2-2011-rapport, og tallene fra aktøren var til dels overraskende, spesielt med tanke på nedskrivninger REC gjør.Alt i alt ble det nedskrevet nærmere sju milliarder kroner, noe som gjorde at nettoresultatet etter andre kvartal kom inn milevis i fra det som var ventet.Les også: REC leverer sjokktall for andre kvartalTrass i dette uttalte analysesjef Are Grongstad hos Agilis Securities tirsdag at REC-rapporten inneholdt flere positive faktorer.Grongstad, som tidligere har vært svært skeptisk til solsektoren generelt og REC spesielt, skrev i en oppdatering at nedskrivningene kan tyde på at selskapet er i ferd med å forlate Norge for godt som produksjonsland.Det er nemlig først og fremst den norske delen av selskapet som skrives ned i Q2.- Slik vi ser det er må en permanent nedstengning av den norske mer ineffektive delen av produksjonen ses på som en positiv faktor, het det fra Grongstad.Analysesjefen nevnte videre de solide resultatene fra REC Silicon samt markedsutsiktene som nå virker å være i bedring.Meglerhuset opererer med en kjøps-anbefaling på REC og har et kursmål på 13,60 kroner, noe som vil si at Agilis ser en oppside for REC på omlag 37 prosent.Agilis er for tiden under Finanstilsynets lupe etter å ha drevet med det som karakteriseres som kritikkverdig oppførsel i forbindelse med daytrading-råd til kunder.