Mer nedtur - fall for fjerde dag på rad

Den smått elendige stemningen på verdens børser fortsetter. Asia-markedene faller for fjerde dag på rad tirsdag, og i Japan er det nedgang for femte gang på åtte forsøk.

En investor følger aksjemarkedet - Foto: Scanpix

Fallet fortsetter på verdens børser og tirsdag er det nok en dag med røde indekser i Asia-regionen inkludert Japan.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er ned 0,40 prosent og det er rundt dobbelt så mange aksjer som er ned i forhold til de som stiger.I Japan er det flere bankaksjer som trekker ned, på det som er ukens første handelsdag. Børsene i landet var stengt mandag.- Investorene fokuserer i realiteten nå på en rekke ulike faktorer. I Europa har man helt klart enorme utfordringer foran seg, mens man i USA kan takle problemene på en litt mer samlet måte. Det sagt - det er ikke mye samling blant amerikanere heller for tiden, uttaler Edward Perks hos Franklin Templeton Investments til Bloomberg TV.Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. faller tirsdag 3,1 prosent og giganten Sony Corp. er ned 2,3 prosent.News Corp., mediemogulen Rupert Murdochs hardt prøvede konsern, stiger imidlertid 2,9 prosent på børsen i Australia etter å ha falt til sitt laveste nivå på børsen på to år. Siden krisen startet har nyhetsgigantens børsverdi blitt redusert med 43,4 milliarder dollar.I Japan faller Nikkei 225-indeksen med 0,49 prosent til 9.925,47 mens den bredere Topix er ned 0,51 prosent. Hang Seng i Hong-Kong faller 0,29 prosent mens CSI 300 i Kina er ned 0,64 prosent.Shanghai-børsen faller 0,51 prosent, Taiex i Taiwan er ned 0,16 prosent mens Kospi-indeksen i Sør-Korea er opp 0,28 prosent.S&P/ASX 200 i Australia er opp 0,04 prosent, NZX 50 på New Zealand stiger 0,28 prosent mens børsen i India er opp 0,18 prosent. Strait Times i Singapore er opp 0,21 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen