Nedgang på børsene i Asia

Bekymringer rundt gjeldssituasjonen i Europa sender de asiatiske børsene i rødt mandag.

En investor følger aksjemarkedet - Foto: Scanpix
Børs

Bekymringer for at den europeiske gjeldskrisen vil spre seg til Italia, i tillegg til svakere økonomisk vekst i USA og Kina, sender asiatiske børsene i rødt fra start denne uken.Samleindeksen MSCI Asia Pacific faller 1 prosent, med omtrent tre aksjer som faller for hver som stiger.I Japan faller Nikkei-indeksen 0,67 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,56 prosent. Australias S&P/ASX 200 er ned 1,54 prosent.Kospi-indeksen i Sør-Korea faller 1,32 prosent og Hang Seng i Hong Kong er ned 0,88 prosent.Shanghai Composites i Kina er opp 0,10 prosent, og er den eneste av de asiatiske indeksene som stiger.Kinesiske statistikkmyndigheter meldte i dag at de kinesiske konsumprisene og produsentprisene i juni steg mer enn analytikerne hadde spådd på forhånd.Konsumprisindeksen (KPI) i Kina steg 6,4 prosent på årsbasis i juni, mot 5,5 prosent i samme periode måneden før. Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en oppgang på 6,2 prosent.De kinesiske produsentprisene løftet seg 7,1 prosent på årsbasis i juni, sammenlignet med en oppgang på 6,8 prosent i mai. Analytikerne hadde her ventet at prisene ville stige med 6,9 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs