Nervøse investorer i New York

Investorene i New York er nervøse og sender børsene ned fra start. LinkedIn faller over 5 prosent.

Fra New York Stock Exchange. Foto: AP

Resultatene fra stresstestene av 90 europeiske banker var ment å øke tilliten til bankene. Resultatene har ikke beroliget noen på børsene og i finansmarkedene.Dax i Frankfurt faller 1,1 prosent mandag. Børsen i Milano faller mer enn 2 prosent mens fallet i Paris er på 1,5 prosent.Usikkerheten rundt gjeldstaket i USA bidrar også til nervøsiteten som smitter over på børsene i New York.Etter 5 minutters handel er Dow Jones ned 0,7 prosent til 12.394,05 mens S&P 500 faller 0,6 prosent til 1.308,79. Nasdaq faller 0,5 prosent til 2.776,34.Olje ned - gull og sølv oppOljeprisen er ned 1 prosent til 96,32 dollar for WTI på råvarebørsen i New York, noe som bidrar til å sende de store oljeselskapene ned og NYSE Arca Oil Indeks faller 0,45 prosent fra start.Investorene fortsetter å flytte penger over i gull, noe som bidrar til å sende gull til det høyeste noensinne, på 1.603,29 dollar intradag.Sølv stiger 3,2 prosent og forbi 40 dollar for første gang siden begynnelsen av mai (40,4 dollar). Det bidrar til å løfte aksjer som iShares Silver Trust 2,8 prosent og Proshares Ultra Silver 5,4 prosent.Linkedin faller 5 prosentBank of America faller under 10 dollar, ned 0,8 prosent til 9,92 prosent. Det er første gang under 10 dollar siden mai 2009.Linkedin faller 5 prosent til 104,23 dollar på nyheten om at J.P.Morgan senker anbefalingen til nøytral og kursmålet til 85 dollar.Apple stiger 0,8 prosent til 367,94 dollar mens Google faller 0,2 prosent og Netflix faller hele 3 prosent. Microsoft stiger 0,2 prosent.Uro i kredittmarkedetHeller ikke investorene i kredittmarkedet er beroliget og sender obligasjoner i sør-europa ned og yielden opp. 10-års renten i Hellas er nå 18 prosent mens den har passert 6 prosent både i Italia og Spania.Flukten fra sør-europeiske aksjer og obligasjoner bidrar til å senke 10-års renten i Tyskland og USA. 10-års renten i USA er ned til 2,9 prosent mens den tyske er ned til 2,65 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.