Oljeprisen setter opp farten

Oljeprisen er på offensiven, og fortsetter oppturen onsdag ettermiddag. Analytiker forklarer.

Foto: BP.com

Oljeprisen er i fint driv onsdag ettermiddag, og håpet om en amerikansk gjeldsavtale er den største drivkraften. Videre viste tirsdagens API-tall (American Petroleum Institute) store trekk i råoljelagrene i USA - verdens største oljeforbruker.Brent september-olje handles for 118,65 dollar fatet, opp 1,59 dollar i dagens handel, mens WTI-oljen stiger med 1,32 dollar til 99,18 dollar fatet- Utsiktene for amerikanske lagertall presser prisene høyere, etter at API-tallene i går viste et stort fall i råoljelagrene. Dette har endret utsiktene for dagens lagertall fra myndighetene (DOE), sier energianalytiker Andy Sommer hos EGL i Dietikon, Sveits til Reuters.API-tallene viste at råoljelagrene falt 5,2 millioner fat i forrige uke, mot ventet et fall på 1,7 millioner fat.Foran dagens DOE-tall venter én av 14 analytikere ifølge nyhetsbyrået et trekk i råoljelagrene, med gjennomsnittlig prognose på 1,7 millioner fat for uken som endte 15. juli.