Opp i Europa, Opp i Oslo, Opp i New York

Børsene steg i Europa, i Oslo og i New York. REC ble vinneren blant tungvekterne på Oslo Børs mens Yara ble taperen.

Fra New York Stock Exchange. Foto: AP

Mindre fokus på gjeldproblemene i sør-europa, fallende renter i de samme landene, nedgang for credit default swaps, sterkere euro, høyere oljepris og bedre boligtall enn ventet fra USA preget handelen på børsene tirsdag ettermiddag.Da Oslo Børs stengte var Dow Jones og S&P 500 opp i underkant av 1 prosent mens Nasdaq var opp hele 1,6 prosent anført av Apple (+0,8%), Google (+1,4%), Microsoft (+1,2%), Intel (+2%), Oracle (+2,8%) og IBM (+3,8%).Følg utviklingen i USA herBørsene i Europa steg rundt 1 prosent mens børsen i Milano smalt opp nesten 2 prosent og Dax i Frankfurt steg 1,12 prosent. CAC 40 steg 1,33 prosent og MSCI verdensindeks var opp 1,1 prosent.Tungvekterne viste veiHovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,16 prosent til 416,07 tirsdag. Da er den ned 5,38 prosent så langt i år. Det siste året er den opp 20 prosent.21 av de 26 OBX-aksjene steg og det ble omsatt aksjer for 4,52 milliarder kroner.REC ble dagens vinner av tungvekterne, fulgt av Marine Harvest og PGS. Frontline, Questerre, Seadrill, Statoil Fuel & Retail og Yara var de eneste av tungvekterne som falt.Statoil steg 0,45 prosent til 133,80 kroner, godt hjulpet av oljeprisen som steg 1,6 prosent til 117,9 dollar.WTI-oljen steg 2 dollar til 97,95 dollar på råvarebørsen i New York på forventninger om større trekk på oljelagrene enn ventet.Gullprisen falt litt tilbake, men holdt seg over 1.603 dollar, etter å ha vært omsatt så høyt som 1.610,7 dollar intradag. Sølv falt også marginalt tilbake fra dagens høyest, til 40,38 dollar.REC vant tredobbeltREC ble dagens tredoble vinner, trass i den dårlige Q2-rapporten. Aksjen steg 10 prosent til 9,13 kroner. Det ble omsatt for over 230 millioner kroner i aksjen.Oppgangen løftet også Handelsbankens og DnB Nor Markets REC Bull-derivater med henholdsvis 18,8 og 20,7 prosent.Les mer om REC-rapporten etter Q2 her og se REC-webcast Lakse- og fiskeaksjene som var høyt på taperlisten mandag, klatret høyt på vinnerlisten tirsdag. Marine Harvest steg 4,3 prosent til 3,57 kroner. Cermaq steg 5,3 prosent til 75 kroner og Morpol steg hele 6,6 prosent til 20,9 kroner.Gjødselselskapet Yara leverte en svak rapport tirsdag og falt 3,4 prosent til 304,3 kroner.Blant de andre tungvekterne som steg var Telenor opp 2,9 prosent til 84,25 kroner, på bedre kvartalstall fra Grameenphone enn ventet. Telenor offentliggjør regnskapstallene for 2. kvartal torsdag.Sevan var opp 2,2 prosent til 46 øre før det ble innført børspause i aksjen før lunsj.Frontline falt 2,9 prosent til 62,65 kroner.Imarex endte opp på toppen på taperlisten tirsdag, men det var før justeringen for en tilbakebetaling til aksjonærene på 38 kroner pr. aksje. Siden aksjen falt 36,6 kroner betyr det at aksjen, justert for tilbakebetalingen, steg opp 7,4 prosent, fra 19 til 20,4 kroner.IGE falt 1 øre, til 2 øre, og ble dagens taper med et fall på 33,3 prosent på lav omsetning. RGT falt nye 13 prosent, etter nyheten mandag om at Breiflabb-brønnen var tørr.Bionor, som var høyt på vinnerlisten mandag, falt 5,4 prosent til 1,75 kroner tirsdag.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen