Orkla tapte 2,6 mrd.

Orkla, hvor Stein Erik Hagen er største aksjonær, tapte 2,6 milliarder kroner i 2. kvartal.

Stein Erik Hagen på Eierskapskonferansen. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Orkla melder om et resultat etter skatt på minus 2.638 millioner kroner i 2. kvartal 2011, mot minus 2.027 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 2.899 millioner kroner.Resultat per aksje ble minus 2,6 kroner, mot minus 2,0 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på minus 2,85 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble minus 2.387 millioner kroner, sammenlignet med minus 1.754 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på minus 2.607 millioner kroner.Driftsresultatet ble 703 millioner kroner, mot 724 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 1.027 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 15.897 millioner kroner, sammenlignet med 14.162 millioner kroner i 2. kvartal 2010. Analytikernes forventninger lå her på 15.544 millioner kroner.- God drift er kjernen i Orklas verdiskapning, og det er derfor gledelig at driftsresultatet viser fremgang for 8. kvartal på rad. For Sapa er det positiv utvikling i Nord-Amerika, både markedsmessig og operasjonelt, mens utviklingen i Europa fortsatt er svak. Situasjonen med økte råvarepriser påvirker resultatet for Orkla Brands negativt i kvartalet, sier konsernsjef Bjørn M. Wiggen.Her er rapporten og presentasjonen