Oslo Børs trekker videre ned

Rundt lunsjtider torsdag er hovedindeksen på Oslo Børs fortsatt i minus. Cruisegiganten RCL trekker ned etter tall.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Etter en blodrød dag på Wall Street falt Oslo Børs helt fra start torsdag og hovedindeksen er i skrivende stund ned 0,72 prosent til 418,07. Rundt lunsjtider er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis på Oslo Børs for 3,5 milliarder kroner.PGS, Statoil og RCL har levert tall i dag. Sistnevnte selskap er ned 7,7 prosent ved lunsjtider. Også PGS faller i kjølvannet av resultatrapporten. Aksjen er ned rett under 2 prosent i skrivende stund. Statoil handles opp 0,37 poeng.Solenergiselskapet REC er ned 4,4 prosent. Prisene på wafere i spotmarkedet falt 0,49 prosent i løpet av uken til 2,035 dollar per enhet. Samtidig steg silisiumsprisene med 0,19 prosent til 53,6 dollar per kilo, mens solpanelprisene falt med 0,41 prosent til 1,225 dollar per watt.Seadrill og Telenor er alene med Statoil om å være OBX-aksje på plussiden i dag. Aksjene er opp hhv. 0,37 prosent og 0,34 prosent rundt lunsj.RCL, REC, Marine Harvest Group, og Norske Skog er blant aksjene som trekker kraftig ned.Lite gode nyheter på makrofronten Tilliten til økonomien i eurosonen falt til 103,2 i juni . Det var et større fall enn analytikerne hadde forventet.Senere idag offentliggjøres den ukentlige statistikken over antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) og pending home sales. Tallene er av betydning for markedene, men det er ventet størst fokus på de amerikanske politikerne i drakampen om å heve USA sitt gjeldstak før fristen går ut eden 2. august.-Det er ikke lett for markedene å finne gode nyheter om dagen, sier senioranalytiker Katrine Boye. Gjeldssituasjonen i USA og Europa skaper stor bekymring.Oljeprisen Oljeprisen steg noe torsdag morgen. Brent for levering i september omsettes nå til 117,70 dollar, opp 0,23 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,25 prosent til 97,16 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs onsdag kostet brentoljen rundt 117,94 dollar fatet. Pessimisme rundt det uløste arbeidet for å få hevet USAs gjeldstak er i hovedsak det som tynger oljen.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen