REC er shorte-favoritten

- Når aksjen er opp 30 prosent de siste par dagene, er det en indikasjon på at flere av dem som har ligget short har dekket sine posisjoner, sier analytiker Truls Engene om den mest shortede aksjen på Oslo Børs; REC.

REC er den mest shortede aksjen på Oslo Børs. Det viser tall fra Data Explorers i London. Nesten 12 prosent av aksjekapitalen i REC er lånt ut til shorthandel, skriver DN.Spekulantene begynte å gå i shortposisjoner allerede i november i fjor. Siden den gang er aksjen halvert i verdi.- Slik kursutviklingen har vært de siste par månedene, har nok mange tjent godt på shortposisjonene, sier analytiker Truls Engene i SEB Enskilda.Bare i løpet av den siste uken er aksjer for nærmere 160 millioner kroner lånt ut til shortsalg.- Når aksjen er opp 30 prosent de siste par dagene, er det en indikasjon på at flere av dem som har ligget short har dekket sine posisjoner, sier analytikeren.