REC opp 42,5 russiske prosent!

REC ble den store stjernen og steg over 20 prosent onsdag. Aksjen er nå opp 42,5 russiske prosent fra bunnen tirsdag, og analytikere tror den skal stige videre. Orkla steg med REC mens Marine Harvest fikk juling.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,64 prosent onsdag til 422,89. Indeksen er da ned 3,8 prosent så langt i år, men opp 22 prosent det siste året.Det ble omsatt aksjer for meget moderate 4,12 milliarder kroner.Det var også en god dag på børsene i Europa, med CAC40 i Paris opp 1,6 prosent og DAX i Frankfurt opp 0,4 prosent. FTSE 100 i London steg 1,1 prosent og Milano-børsen steg 3 prosent.Oljeprisen steg 1 prosent til 118,3 dollar og Statoil steg 1,4 prosent til 135,70 kroner.REC ble dagens stjerne REC ble stjernen på børsen for andre dag på rad, og steg 19,4 prosent til 10,91 kroner. Og analytikere tror aksjen kan stige 10 - 20 prosent til.Siden aksjen bunnet på 7,7 kroner intradag tirsdag har aksjen steget 42,7 russiske prosent! All-time high intradag (217,8 kroner justert for emisjoner) er fra november 2007 på 306,5 kroner. Det betyr at REC fremdeles er ned over 96 prosent fra toppen.REC-derivatene opp og nedNok en dag trakk REC også med seg bull-derivatene, som steg 39,5 og 29,6 prosent! DNMs REC Bull åpnet tirsdag på 2,93 kroner. Onsdag sluttet den på 5,3 kroner. Det er opp 80,9 prosent på 2 dager!De som fremdeles satt short etter tirsdagens oppgang fikk seg ny karamell onsdag, og bear-derivatene ble dagens tapere med fall på 37 og 35 prosent. Siden børsåpningen tirsdag er Handelsbankens REC Bear ned fra 123,5 kroner til 55 kroner. Det er ned 55,5 prosent på 2 dager!Orkla , som eier knapt 40 prosent av REC, steg 2,1 prosent til 50,2 kroner.Orkla-konsernet har ingen planer om å selge sine aksjer i REC all den tid aksjekursen på sistnevnte er så lav som den er nå. Det sier konsernsjef Bjørn Wiggen i Orkla.Samtidig melder REC onsdag at en silisiumfabrikk ved Moses Lake i USA er under planlegging . Det nye anlegget skal kunne produsere 8-10.000 tonn silisium per år.Mer om Orklas kvartalsrapport.Øverst på vinnerlisten havnet IGE, som steg sine 50 prosent, fra 2 til 3 øre.Norske Skog løftet seg også 8 prosent til 9,06 kroner. En annen taper-aksje, Golden Ocean, stiger også 5,7 prosent til 5,35 kroner.DnB NOR fremstår som en stjerne i en litt usikker europeisk bankverden, og sted 3,1 prosent til 80,45 kroner.Hydro steg 1,2 prosent til 37,92 kroner, til tross for at både JPMorgan og Unicredit, i følge TDN Finanas, har kuttet kursmålet til henholdsvis 50 og 52 kroner, fra 53 og 61 kroner. Det som bidrar til å dempe forventingene er økningen i aluminiumsproduksjonen på 5 prosent, utenom Kina. International Aluminium Institute (IAI) opplyser at produksjonen, eks. Kina, er opp 5 prosent det siste året.Marine Harvest fikk juling Den store taperen blant tungvekterne er Marine Harvest, som falt 8,8 prosent til 3,25 kroner - også det etter kvartalstall .Det som tynget aksjen var, ifølge Reuters, kutt i den norske volumguidingen med 10.000 tonn for 2011 og uttrykk for bekymring over tilbuds- og prissituasjonen de neste 12 månedene.Samtidig ble utbyttet for 2. halvår satt på hold .Analytiker i Nordea Markets Kolbjørn Giskeødegård skriver "manglende utbytte - svakt resultat i Canada og Chile" i en oppdatering onsdag.Aker Seafood fikk også en ny nedtur, med et fall på 8,5 prosent til 7 kroner.Det var heller ikke moro i Cermaq eller Bakka, som falt henholdsvis 5,3 og 4,2 prosent.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen