REC satser enda hardere i USA og Singapore

Solselskapet REC flesker til og planlegger en splitter ny silisiumfabrikk ved deres anlegg i Moses Lake, USA. Aksjen stiger onsdag solid for andre dag på rad. Også i Singapore ruster man opp.

Konsernsjef Ole Enger i REC - Foto: Finansavisen

Renewable Energy Corp. melder onsdag at de nå planlegger en silisiumfabrikk ved Moses Lake i USA, snaue 30 mil fra Seattle.Det nye anlegget vil etter planen kunne produsere 8.000 og 10.000 tonn silisium per år.- Størrelsen på den nye fabrikken kommer til å bli mellom 8.000-10.000 tonn med ferdig produkt. Vi håper også å utvide ytterligere og den neste utvidelsen vil være utenfor USA, men dette er selvfølgelig lengre fremover, sa konsernsjef Ole Enger i REC ifølge TDN Finans.Selskapet har per i dag en årlig silisiumsproduksjon på 19.000 tonn.(Mer under bildet)REC vil finansiere utvidelsen på Moses Lake ved forskuddsbetalinger under bygging samt banklån.- Deler av dette er ventet å bli finansiert med forskuddsbetalinger som blir utbetalt i byggeperioden. Vi jobber også med nye bankfasiliteter. Vi hadde et obligasjonslån som vi utstedet rett før påske og vi jobber i tillegg med å forlenge eksisterende fasiliteter som forfaller i 2013, sa Enger.Solselskapet melder videre at de også vil utvide produksjonskapasiteten i Singapore og man her venter at fabrikken vil nå en kapasitet på én gigawatt i løpet av 2014.- Man kan klart se en vei mot én gigawatt med kapasitet i Singapore med et konkurransedyktig investeringsnivå. Dette er forskjellige prosjekter som typisk vil skje over tid. Noe av det vil bli gjort i løpet av 2012, mens noe blir gjort i 2013, og kanskje i 2014 før man fullfører de nye produksjonslinjene, uttalte Enger.Solselskapet har den siste tiden lagt ned flere produksjonsavdelinger i Norge og selskapet meldte tirsdag at også waferfabrikken ved Glomfjord foreløpig stenges ned.REC stiger kraftig for andre dag på onsdag, og dagen etter at aksjen la på seg over 10 prosent er man opp 8,76 prosent til 9,93 kroner.Både S&P Equity Research og Agilis Securities har de siste to dagene rykket ut og sagt at REC har solid oppside på børsen fremover.