REC skinner på sprek børs

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsetter opp - i takt med oljeprisen. REC er den store stjernen, og stiger godt over 10 prosent. Orkla trekker også opp, mens Marine Harvest straffes hardt.

Hovedindeksen på Oslo Børs følger oljeprisen, og krabber ytterligere oppover onsdag ettermiddag. Hovedindeksen står nå i 423,10, etter en oppgang på 1,7 prosent.Det er så langt omsatt verdipapirer for drøye 2 milliarder kroner.Statoil stiger 1,3 prosent til 135,50 kroner.REC dagens stjerne REC er dagens stjerne, og klatrer 12,4 prosent til 10,26 kroner. Orkla-konsernet har ingen planer om å selge sine aksjer i REC all den tid aksjekursen på sistnevnte er så lav som den er nå. Det sier konsernsjef Bjørn Wiggen i Orkla.Samtidig melder REC onsdag at en silisiumfabrikk ved Moses Lake i USA er under planlegging . Det nye anlegget skal kunne produsere 8-10.000 tonn silisium per år.Orkla er for øvrig opp 3,5 prosent til 50,90 kroner etter dagens kvartalsrapport.Marine Harvest straffes Den store taperen blant tungvekterne er Marine Harvest, som faller 7,7 prosent til 3,29 kroner - også det etter kvartalstall .Det som tynger aksjen er ifølge Reuters kutt i den norske volumguidingen med 10.000 tonn for 2011 og uttrykk for bekymring over tilbuds- og prissituasjonen de neste 12 månedene.Samtidig settes utbytte for 2. halvår på hold. Analytiker i Nordea Markets Kolbjørn Giskeødegård skriver "manglende utbytte - svakt resultat i Canada og Chile" i en oppdatering onsdag.Disse stiger og faller mest Vinnerlisten toppes av IGE, som stiger sine 50 prosent til 3 øre. Teco Maritime er eneste andre aksje som stiger mer enn nevnte REC, nærmere bestemt med 27,5 prosent til 65 øre.Vi merker oss også at Norske Skog legger på seg 7,6 prosent til 9,03 kroner.I andre enden finner vi NorDiag, som faller 16,7 prosent til 95 øre. Aker Seafoods er eneste andre aksje som stiger mer enn nevnte Marine Harvest - det vil si 9,8 prosent til 6,90 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen