REC stiger 20 prosent!

REC er den store stjernen, og stiger over 20 prosent. Det sender også Orkla opp (Oppdatert 16:51).

Konsernsjef Ole Enger i REC Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,4 prosent onsdag og 40 minutter før slutt er det omsatt aksjer for moderate 3,4 milliarder kroner.Statoil stiger 1,3 prosent til 135,50 kroner.REC dagens stjerne REC er dagens stjerne, og smeller opp 20 prosent til 11 kroner.Orkla-konsernet har ingen planer om å selge sine aksjer i REC all den tid aksjekursen på sistnevnte er så lav som den er nå. Det sier konsernsjef Bjørn Wiggen i Orkla.Samtidig melder REC onsdag at en silisiumfabrikk ved Moses Lake i USA er under planlegging . Det nye anlegget skal kunne produsere 8-10.000 tonn silisium per år.Orkla, som eier 40 prosent av REC, stiger 2,5 prosent til 50,4 kroner etter dagens kvartalsrapport. Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen