REC stopper produksjonen i Norge midlertidig

Et dårlig marked for solenergiprodukter gjør at REC stenger produksjonen ved anleggene i Narvik, Glomfjord og Herøya i tredje kvartal.

Produksjon av solcellepanel - Foto: REC

Tidligere i år besluttet selskapet å permittere 300 ansatte ved fabrikken på Herøya i Telemark og 200 ansatte ved fabrikken i Narvik. Da selskapets regnskapstall for andre kvartal ble lagt fram tirsdag, kom meldingen om at også de ansatte ved anlegget i Glomfjord i Nordland blir permittert.Til sammen dreier det seg dermed om 700 permitterte REC-ansatte, skriver dn.Solenergiselskapet REC ble grunnlagt i Norge i 1996, og sysselsetter mer enn 3.900 mennesker på verdensbasis. Totalt er det 1.200 ansatte i RECs norske virksomheter.6,3 milliarder i minus I andre kvartal endte selskapet med et driftsresultat på minus 6,3 milliarder kroner, mot minus 146 millioner kroner i samme periode i fjor. I dette ligger nedskrivninger på til sammen 6,5 milliarder kroner.Les mer om rapporten fra REC her- Det svake markedet har ført til at vi velger midlertidig å stenge solcelle- og waferproduksjonen i Norge i tredje kvartal. I tillegg til den annonserte stengingen av solcellefabrikken i Narvik og waferfabrikken på Herøya, vil også waferproduksjonen i Glomfjord bli midlertidig stengt i tredje kvartal, skriver selskapet i en børsmelding