REC til værs eller bunns?

Anerkjente meglerhus er svært uenige om REC-aksjen. Ett tror aksjen skal opp over 50 prosent, mens et annet ser for seg kursras.

REC-logo og solcellepanel fra selskapet - Foto: Finansavisen

Pareto Securities opprettholder sin kjøpsanbefaling på REC med kursmål på 17 kroner. Det tilsvarer en oppside på 52,7 prosent.- Nå har aksjen falt kraftig på bakgrunn av et svakt marked, spesielt i april og mai, men så tok etterspørselen seg markant opp i juni. Vi tror at etterspørselen skal bli relativt bra i andre halvår, først og fremst drevet av solid avkastning for solar investorer i nøkkelmarkedene Tyskland og Italia, sier analytiker Per Kristian Reppe i Pareto Securities til TDN Finans.Meglerhuset har oppjustert sine EBITDA-estimater for 2011 og 2012 med fem prosent. Dette er på bakgrunn av den nye guidingen på silisiumsvolumer i 2011.Goldman Sachs har tatt tar opp sine estimater på REC, men opprettholder sin salgsanbefaling med kursmål på 8,20 kroner etter kvartalsrapporten, melder TDN Finans. Nedsiden er dermed på 26 prosent.Morgan Stanley nedgraderer REC til "equalweight" og nedjusterer kursmålet fra 15,5 til 11 kronerSiste notering er 11,12 kroner, opp en drøy prosent.