REC - tredobbel vinner på Oslo Børs

21 av de 26 mest omsatte aksjene på Oslo Børs stiger tirsdag. REC er dagens tredoble vinner.

Konsernsjef Ole Enger i REC Foto: Iván Kverme/Finansavisen

21 OBX-aksjer stiger mens Archer, Frontline, Questerre, Statoil Fuel & Retail og Yara faller på en sterk Oslo Børs tirsdag.Hovedindeksen er opp 0,8 prosent til 414,57 og kl. 13:30 er det omsatt aksjer for 2,2 milliarder kroner.Statoil stiger 0,3 prosent til 133,60 kroner, hjulpet av oljeprisen som stiger 0,7 prosent til 116,89 dollar.REC vinner tredobbeltREC er dagens vinner, trass i den dårlige Q2-rapporten, og stiger 12,5 prosent til 9,33 kroner. Det løfter også Handelsbankens og DnB Nor Markets REC Bull-derivater med henholdsvis 21,2 og 25 prosent, og gjør REC-investorene til vinnere. I hvert fall de som er bull til aksjen.Les mer om REC-rapporten etter Q2 her og se REC-webcast Gjødselselskapet Yara leverte også en svak rapport tirsdag og blir belønnet med fall på 4,6 prosent til 301,2 kroner.Blant de andre tungvekterne som stiger er Telenor opp 3,5 prosent til 84,8 kroner, på bedre kvartalstall fra Grameenphone enn ventet. Telenor offentliggjør regnskapstallene for 2. kvartal torsdag.Sevan var opp 2,2 prosent til 46 øre før det ble innført børspause i aksjen før lunsj.Imarex er på toppen på taperlisten tirsdag, men det er før det er justert for en tilbakebetaling til aksjonærene på 38 kroner pr. aksje. Siden aksjen faller 36,6 kroner betyr det at aksjen, justert for tilbakebetalingen, er opp 7,4 prosent, fra 19 til 20,4 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen