Reitan kjøper aksjer for 547 mill. i Sverige

Reitangruppen kjøpte ondag 2.695.196 aksjer i svenske Axfood og eier etter kjøpet 15,2 prosent av aksjene i selskapet.

Rema-gründer Odd Reitan - Foto: Scanpix

Reitangruppen eide fra før 5,3 millioner aksjer i Axfood, tilsvarende en eierandel på 10,1 prosent, gjennom Reitan Handel.Axfood ble handlet mellom 239 og 236,5 svenske kroner onsdag, noe som betyr at Reitan har betalt rundt 640 millioner svenske kroner for aksjene, tilsvarende ca 547 millioner norske kroner.Axfood sluttet ned 2,3 prosent til 236,6 svenske kroner i Stockholm onsdag.Basert på den kursen eier Reitangruppen da aksjer i Axfood for 1,9 milliarder svenske kroner, tilsvarende drøyt 1,6 milliarder norske kroner.- Vi har jo diskutert noen ganger at vi godt kunne eiet litt mer i Axfood, for det er jo et flott selskap. Samlet sett har vi allerede en positiv avkastning på vår investering. Finansdirektøren min, Kristin Genton, mente at aksjekursen var på et interessant nivå, og at vi derfor kunne benytte muligheten til å øke vår finansielle interesse i selskapet. Det synes jeg var smart, og vi har troen på god aksjekursutvikling i årene fremover, sier Colonialmajor Odd Reitan.Reitan er med dette nest største aksjonær i Axfood, med 15,2 prosent, etter Ax:son Johnson med 46,3 prosent av aksjene.- Aksjene i Axfood er en finansiell investering for Reitangruppen. For oss er det viktigste å ha fullt fokus på våre fire forretningsområder; REMA 1000, Reitan Servicehandel, Uno-X og Reitan Eiendom. Vi har langsiktig tro på både Axfood og bransjen som sådan, og vi benyttet muligheten til å øke vår finansielle investering på et kursnivå vi vurderte som interessant, sier finansdirektør i Reitangruppen, Kristin Genton i en pressemelding.Axfood driver handel med dagligvarer i Sverige, gjennom de heleide kjedene Willys, Hemköp og PrisXtra, totalt 229 butikker. I tillegg samarbeider Axfood med 840 selvstendige butikker.