I Tyskland gikk DAX-indeksen ned 1,32 prosent, den franske CAC 40-indeksen falt 1,42 prosent mens FTSE 100-indeksen i Storbritannia opplevde en nedgang på 1,23 prosent., melder Reuters. Den økte med 0,4 prosent fra juni og 2,4 prosent fra samme tid året før. I Juni var inflasjonen på 2,3 prosent. Dette er et flash anslag basert på 16 stater i Tyskland, mens de endelige tallene kommer 10. august. Ordreinngangen for varige gode i USA falt med 2,1 prosent i juni. I mai var det oppgang på 1,9 prosent. Uten transport var det en økning på 0,1 prosent og uten forsvarsordre var det et fall på 1,8 prosent. Innen kommunikasjon var det en økning å 15,2 prosent mens den sivile flyindustrien hadde en nedgang på 28,9 prosent. I dagens rapport fra Nordea ser senioranalytiker Katrine Boye nærmere på de økonomiske utfordringene USA står foran de neste dagene.-Fortsatt mangel på enighet mellom Demokratene og Republikanerne om heving av gjeldstaket og en plan for å redusere budsjettunderskuddet og gjelden bidrar til uroligheter i markedene, sier Boye.-Dersom det ikke oppnås et kompromiss innen 2. august, venter jeg at den amerikanske Staten vil fortsette å betjene renter og avdrag til rundt 15. august. En rekke offentlige utgifter vil imidlertid kuttes umiddelbart fra 2. august, sier Stig Myrseth, analysesjef i Dovre Forvaltning, til HegnarOnline.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og