Sevan og REC i tet, Marine Harvest ned

Oslo Børs stiger i åpningshandelen. Sevan Marine topper vinnerlisten. Også REC stiger kraftig, mens Marine Harvest faller på kvartalstall. (Oppdatert 09:25)

Oslo Børs opplever som ventet en positiv start. Etter 25 minutters handel er hovedindeksen opp 1,1 prosent til 420,50.Markedet drives opp av kvartalstall, både ute og hjemme, håp om en amerikansk gjeldsløsning og stigende oljepriserApple la frem supre tall etter børsslutt i USA tirsdag. Aksjen steg over fem prosent i etterhandelen.En tverrpolitisk plan for å redusere USAs budsjettunderskudd omfavnes av president Barack Obama og sentrale republikanere. En heving av gjeldstaket kan dermed være innen rekkevidde.Oljeprisen stiger på håp om en amerikansk gjeldsløsning og lagertall som viser mindre olje på lager i USA enn ventet. Nå handles Brent september-olje for 117,92 dollar fatet, opp 0,8 prosent.Statoil stiger 0,9 prosent til 135,10 kroner.John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest har lagt frem svakere tall enn ventet for 2. kvartal. Resultatet før skatt ble 781 millioner kroner, mot ventet 901 millioner kroner, mens driftsresultatet ble 381 millioner kroner, mot ventet 977 millioner kroner. Aksjen har åpnet ned 4,8 prosent til 3,40 kroner, etter å ha vært nede i 3,33 kroenr, den laveste kursen på flere år.Analytiker i First Securities, Henning C. Steffenrud, skriver i en oppdatering at laksegiganten leverte som guidet for 2. kvartal.Orkla melder om et underskudd på 2.638 millioner kroner i 2. kvartal 2011, mot minus 2.027 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 2.899 millioner kroner. Orkla stiger 1,6 prosent til 49,97 kroner.REC klatrer 6,5 prosent til 9,72 kroner. Orkla-konsernet har ingen planer om å selge sine aksjer i REC all den tid aksjekursen på sistnevnte er så lav som den er nå. Det sier konsernsjef Bjørn Wiggen i Orkla.Konkurstruede Sevan Marine opplyste at selskapet har sikret seg kortsiktig finansiering. Norsk Tillitsmann ASA stiller på vegne av obligasjonseiere opp med 36,1 millioner dollar. Aksjen handles for 69 øre, opp 50 prosent i forhold til siste omsetningskurs før børspause ble innført tirsdag formiddag.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen