Sevan stuper på Oslo Børs

Oslo Børs faller fra start mandag. Dagens hittil største taper er Sevan Marine, som faller markert.

Børs

Oslo Børs følger etter nedgangen i Asia, og åpner i rødt mandag. Etter 22 minutters handel står hovedindeksen i 420,33 poeng, ned 0,27 prosent.Det er hittil omsatt verdipapirer for 281 millioner kroner.Brent-oljen med levering i august faller 0,96 prosent til 117,24 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 1,04 prosent til 95,20 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 117,75 dollar fatet ved børsslutt fredag.Statoil er ned 0,07 prosent til 135,30 kroner.Faller markert Sevan Marine faller markert i åpningen mandag, og er ned 20,90 prosent til 0,53 kroner. Selskapet meldte i morges om at kostnadssprekken på FPSO-en Sevan Voyageur er større enn tidligere anslått.Dagens anslag er på 160-170 millioner dollar, mens det forrige var på 135 millioner dollar. Uten en løsning går selskapet konkurs.Styret går inn for å oppnå en fullstendig konvertering av selskapets usikrede obligasjonsgjeld til aksjekapital, samt en delvis konvertering av den sikrede gjelden. Det slås fast at selskapet fortsatt har alvorlige likviditetsproblemer, men at styret er optimistisk til en løsning på kort sikt.Kontrakt til KOA Kongsberg Automotive (KA) har, som en del av en eksisterende avtale, utviklet og avtalt levering av Electric Power Steering (EPS) for et rekreasjonskjøretøy med en forventet utvidet omsetningsverdi på over 30 millioner euro, tilsvarende 232 millioner kroner.Aksjen er i øybelikket uendret på 4,41 kroner.Avtale verdt 2,5 mrd. Songa Offshore, der Arne Blystad er største aksjonær, melder mandag at de har skaffet seg nok en kontrakt.Avtalen er på tre år med Statoil og gjelder den halvt nedsenkbare riggen Songa Trym. Det inngår i tillegg to årlige opsjoner i avtalen.Den faste del av avtalen har en verdi på rundt 462 millioner dollar - snaue 2,5 milliarder kroner - inklusive riggoppgradering og tilknyttet verftsopphold før begynnelsen av kontrakten.Aksjen er mandag morgen opp 0,36 prosent til 27,70 kroner.Tungvekterne Det er blandet stemning blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs mandag morgen.Yara stiger 1,06 prosent, og Seadrill er opp 0,47 prosent.Royal Caribbean Cruices faller derimot 0,39 prosent, mens DnB NOR svekker seg 0,91 prosent. REC er ned 0,29 prosent.Aluminiumsgiganten Alcoa er som vanlig blant de første store amerikanske selskapene som rapporterer kvartalstall når de mandag ettermiddag kommer med sine tall for andre kvartal. Norsk Hydro er ned 0,17 prosent til 40,00 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs