Skanska skuffer markedet

Salg av motorvei bidro med 4,5 milliarder, men Skanska leverte likevel noe svakere inntjening enn ventet i 2. kvartal. Topplinjen manglet over milliarden.

Skanskas Tennet-prosjekt i Göteborg Skanska / Skanska

Byggegiganten Skanska melder om et resultat før skatt på 5,66 milliarder svenske kroner i 2. kvartal, mot 1,46 milliarder svenske kroner i samme periode i fjor. Ifølge Reuters var det ventet et resultat før skatt på 5,71 milliarder svenske kroner.Driftsresultatet kom inn på 5,65 milliarder svenske kroner, opp fra 1,45 milliarder svenske kroner.Inntektene falt fra 30,5 til 29,17 milliarder svenske kroner, og kom dermed inn drøye milliarden under forventning.Regnskapet er godskrevet med en gevinst på 4,5 milliarder svenske kroner etter salget av sin andel i den chilenske motorveien Autopista Central.Rapporten og tallene finner du her.