Terra nedgraderer Austevoll

Terra Markets ser den siste tidens lakseprisfall som utfordrende for oppdrettsselskapet Austevoll Seafood og nedgraderer aksjen til "reduser".

Arne Møgster er CEO i Austevoll Seafood - Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

18. august slipper oppdrettsselskapet Austevoll Seafood tall for 2. kvartal 2011. Fiskeanalytiker i Terra Markets, Daumantas Bloznelis, venter ingen store overraskelser.- Vi forventer at Austevoll Seafood vil levere på linje med 2010 når selskapet 18 august legger frem tall for 2. kvartal, sier Bloznelis til HegnarOnline.Og fremtiden ser langt fra stjerneklar ut for oppdrettsselskapet.- Laksepris-krasj har ført til lavere forventninger, skriver meglerhuset i en oppdatering mandag.- Prissettingen ser krevende ut etter lakseprisfall og estimat-kutt, derfor har vi bestemt oss for å nedgradere selskapet til "reduser" med kursmål 29 kroner, sier Bloznelis.NB! Terra Markets opererer med ulike anbefalinger - og "reduser" er en noe mildere anbefaling enn "selg".Hvilke forventninger har dere til utviklingen for lakseprisene fremover?- Når det nærmer seg full slaktesesong i 2. halvår er det lite som tyder på at prisene skal opp. Terra Markets ser laksepriser rundt 29,50 kroner for 2. halvår 2011 og 30 kroner i 2012, avslutter Bloznelis.Austevoll Seafood er ned 3,70 prosent til 28,60 kroner mandag ettermiddag.