Tøff dag for Aarskog, lakse-selskap får stryk

Laksegiganten Marine Harvest får kraftig stryk på Oslo Børs mandag. Aksjen faller 4,6 prosent til 3,44 kroner - det laveste nivået siden mai 2009.

Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog. Foto: Finansavisen

Det er ikke lett å være Norges største lakseselskap om dagen, det får Marine Harvest erfare, som starter uken ned 4,6 prosent til 3,44 kroner.Det er den laveste noteringen siden mai 2009 - og priser selskapet til 12,3 milliarder kroner. Aksjen er hittil omsatt for i overkant av 54 millioner kroner.Sist uke kommenterte fiskeanalytiker Kolbjørn Giskeødegård utviklingen i lakseprisene, som i stor grad påvirker lakseselskapet Marine Harvest.Giskeødegård viste blant annet til at det er ventet om lag 100.000 tonn ekstra laks på markedet i 2. halvår, i hovedsak fra Norge og Chile, og at det trolig vil føre til nye ubalanser i laksemarkedet.- På bakgrunn av dette har vi nedjustert våre prisforventninger for 2011-12, dette er også i tråd med den utvikling vi har sett i Fish Pools forwardpriser de siste to månedene. Dette slår sterkt ut på Marine Harvest som har høy eksponering mot endinger i lakseprisen, sa Giskeødegård.Sist fredag, 15. juli, fortsatte lakseprisene kraftig ned mellom 5 og 8 kroner, ifølge Intrafish.- Kiloprisen er 5 kroner ned på spotmarkedet. Jeg tror snittet blir 26 kroner i sør på industristørrelsene, sa en eksportør til nettstedet. Giskeødegård tror atferden til oppdretterne vil styre prisbildet på kort sikt.- Dette er et svakt nivå til å være juli. Jeg tror atferden til oppdretterne som vil styre prisene i det korte bilde. Det er tydelig at det ble pøst på med mer slakting da prisene fikk en rekyl tilbake, noe som førte til et nytt prisfall. Det blir nok litt jo-jo fremover, men at prisene fort vil legge seg over 30 kroner, sier analytikeren.Nordea Markets har en salgs-anbefaling på lakseaksjen med kursmål 3,50 kroner. Arctic Securities har en hold-anbefaling på aksjen med kursmål 4,30 kroner. Mens Handelsbanken har en akkumuler-anbefaling med kursmål 4,70 kroner.