Det er solid oppgang på børsene i Asia-regionen tirsdag, på en dag da gjeldsuro i USA muligens burde ha sende indeksen nedover.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index er opp 1,1 prosent til 139,14 og det er rundt sju aksjer som stiger for hver tredje som faller. Indeksen steg 2,5 prosent forrige uke, men opplevde nedtur på denne ukens første børsdag.Solide kvartalsresultater og hevet guiding fra en rekke viktige aktører er hovedsaklig årsaken til at Asia trosser gjeldskrangling i USA.- De ulike selskapene ventet at det å reise seg fra jordskjelvet i Japan kom til å ta lenger tid enn det faktisk har gjort, for nå ser man at resultatene raskt er på vei tilbake til normalen. Flere og flere aktører kommer nå til å heve sine guidinger fremover, selv om man må regne inn yen-styrkelsen man har sett i det siste, uttaler Naoki Fujiwara hos Shinkin Asset Management Co. til Bloomberg.Kameraprodusenten Canon er en av gigantene som kommer med solide nyheter tirsdag, og aktøren stiger 3,2 prosent på børsen i Tokyo på kruttsterk guiding basert på salgstall som var bedre enn ventet.Kinas største internettselskap, Baidu Inc., er opp 8,7 prosent etter å ha uttalt at Q3-2011 blir langt mer solid enn tidligere ventet. Kao Corp. er opp 5 prosent mens gruvegiganten BHP Billiton Ltd. stiger 1,4 prosent.I Japan stiger Nikkei 225 med 0,76 prosent til 10.126 mens den bredere Topix er opp 0,76 prosent. I Hong-Kong stiger Hang Seng med 0,94 prosent mens CSI 300 i Kina er opp 0,10 prosent. Shanghai-børsen stiger 0,06 prosent.Taiex i Taiwan er opp 0,83 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea stiger 0,38 prosent mens S&P/ASX i Australia stiger 0,92 prosent. NZX 50 på New Zealand er ned 0,33 prosent.India-børsen er opp 0,02 prosent mens Strait Times i Singapore er opp 0,20 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og