Ulltveit-Moe laster opp i REC

På to uker har Jens Ulltveit-Moe kjøpt REC-aksjer for 100 millioner kroner.

Jens Ulltveit-Moe - Foto: Finansavisen

Mandag kunne HegnarOnline avsløre at Jens Ulltveit-Moe har kjøpt seg kraftig opp i solselskapet REC. Kagra Gruppen AS med Ulltveit-Moe i spissen, var fra før 9. største aksjonær i solselskapet REC med 0,87 prosent av aksjene. Mandag suste Ulltveit-Moes Umoe AS inn på 13. plassen på aksjonærlisten med 5,5 millioner aksjer og 0,55 prosent av selskapet.DN har regnet ut at Ulltveit-Moe i løpet av de to siste ukene har kjøpt REC-aksjer for 100 millioner kroner, noe som gjør ham til den største private aksjonæren i selskapet.- Solenergi har vært forferdelig dyrt og den voldsomme volulmøkningen i Kina har ført til dramatisk reduksjon i kostnadene. Dette betyr at solenergi kan bli konkurransedyktig med fossile brennstoffer, sier Ulltveit-Moe til avisen.Han opplyser at han har kjøpt seg ytterligere opp denne uken og at han nå kontrollerer to prosent av REC.