Ulltveit-Moe: REC kan doble seg

Jens Ulltveit-Moe, mannen som på to uker har svidd av 100 millioner på aksjer i REC, snakker om massivt shortpress, dobling av REC-kursen og om hvorfor solaksjen ikke er en risikoinvestering.

Investor Jens Ulltveit-Moe har de siste to ukene handlet aksjer i REC for rundt 100 millioner kroner, og sitter per i dag på solaksjer verdt 220 millioner kroner.Han mener aksjen var utsatt for massivt shortpress før kvartalstallene tirsdag og syns den er billig priset på såkalte EBITDA-multipler.- Jeg tror ikke inntjeningen til REC vil øke de kommende årene, men jeg tror tilliten til kvaliteten til inntjeningen vil øke slik at EBITDA-multiplene vil øke. Hvis EBITDA-multiplene går fra fire til åtte, så vil aksjen doble seg på den samme inntjeningen, sier han til TDN Finans fredag.Ulltveit-Moe venter fortsatt kraftig prisfall i markedet og svakt marked i 2012, men ser ikke på investeringen i REC som særlig risikofylt.- Nei, det er motsatt. Fordi aksjen har falt så mye har risikoen blitt redusert. Aksjen gikk urealistisk lavt og det var massivt shortpress på aksjen før kvartalstallene, sier han.Ulltveit-Moe venter videre at selskapet vil gå i retning av å bli et rent oppstrømsselskap.- Jeg vil tro at REC vil gå i retning av silisium til å bli et silisiumselskap. Der har de verdens beste teknologi og de er på kontantkostnader minst fem dollar bedre enn de beste konkurrentene, sier han.REC har steget kraftig etter at konsernsjef Ole Enger under presentasjonen av Q2-tallene tirsdag uttalte at andre halvår kommer til å bli langt bedre for solaktøren enn første var.Oppturen de siste dagene er på rundt 30 prosent. Fredag stiger REC 1,73 prosent til 11,13 kroner. Det er første gang siden 15. juni at REC omsettes for over 11 kroner.