USA-gigant leverer - faller på børs likevel

USA-giganten Halliburton leverer varene i Q2-2011, men får foreløpig ikke betalt på børsen. Her er tallenes klare tale fra selskapet.

Ved Halliburton-komplekset i Houston. (AP Photo/Pat Sullivan, File)

USA-giganten Halliburton, som driver innen ingeniørtjenester og produkter til energiindustrien, melder mandag at de har levert et resultat på 0,81 dollar per aksje i andre kvartal 2011.Resultatet er før spesielle poster. Ifølge Thomson Financial var det ventet et resultat på 0,73 dollar per aksje. Rapportert resultat ble 0,80 dollar pr aksje i kvartalet.Omsetningen landet på 5,9 milliarder dollar mot ventet 5,69 milliarder mens selskapets Drilling/Evaluation-virksomhet leverte et driftsresultat på 324 millioner dollar i kvartalet, opp fra fasit på 318 millioner ved samme periode i fjor.Halliburton uttaler i sin rapport mandag at venter prisbedring mot utgangen av året.- Vi ser nå noe bevis på at internasjonale priser stabiliserer seg, og vi mener at volumøkningene vil resultere i prisbedringer mot utgangen av året, det sier konsernsjef Dave Lesar i Halliburton i en kommentar.Halliburton har steget solide 15,34 prosent den siste måneden på børsen i USA, men faller 0,15 prosent i før-handelen etter at tallene har blitt presentert mandag.Les mer om rapporten fra Halliburton her