USA tynger børsen fredag

Fokus hviler tungt på gjeldssituasjonen i USA og frykten for at vi går inn i helgen uten en avklaring på situasjonen.

Foto: AP

Hovedindeksen har tatt seg litt opp fra en åpning på mer enn ett prosentpoeng i minus. Hovedindeksen på Oslo Børs handles ned 0,62 prosent på 419,27 poeng ved lunsjtider.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, er ned 0,2 prosent og står nå i 117,12 dollar.De store Fred Olsen Energy, Prosafe, Yara og Questerre er alene blant de stoer om å være i pluss. De er alle opp mellom en halv og en prosent.Eltek, PGS, RCL og Schibsted faller alle mer enn to prosent.PSI Group Tidligere i dag la PSI Group frem sine kvartalstall. I andre kvartal 2011 fikk selskapet et nettoresultat på minus 6,56 millioner kroner av en omsetning på 125,69 millioner kroner.- PSI har til hensikt å heve avtalen om salg av forretningsområdet Cash Management CIT/ATM, grunnet kjøpers betalingsmislighold, skriver PSI. Denne salgsavtalen var på 190 millioner svenske kroner.PSI handler nå på 6 kroner, opp 4,35 prosent.Fremdeles nervøst i USA Usikkerheten i forhandlingene om budsjettkutt og heving av gjeldstaket preger fremdeles utviklingen på Wall Street. Torsdag falt Dow Jones 0,51 prosent til 12.240,11 poeng mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen la på seg 0,05 prosent før den sluttet på 2.766,25 poeng. S&P 500 endte uforandret.Den uavklarte situasjonen tynger de europeiske børsene, og alle tonangivende markeder er i minus.Makrotall Konsumprisindeksen for medlemslandene i ØMU er ventet opp 2,5 prosent på årsbasis i juli. Det er noe svakere enn foregående måned.Sveriges BNP steg 5,3 prosent i 2. kvartal 2011 , sammenlignet med samme kvartal året i forveien. Det var bedre enn analytikerne hadde forventet.Kredittrangeringsselskapet Moody's nedgraderte Kypros to nivåer onsdag. Nå ligger landet an til å bli det fjerde i eurosonen som vil trenge gjeldshjelp.Og her hjemme viser tall fra NAV at antallet helt ledige har, korrigert for sesongvariasjoner, økt med 600 personer i løpet av juli.Hendelser videre utover denne handelsdagen på Oslo Børs:

  • USA: Foreløpig BNP for 2. kvartal klokken 14.30USA: Foreløpig BNP for 2. kvartal klokken 14.30
  • USA: Foreløpig kjerne PCE for 2. kvartal klokken 14.30USA: Foreløpig kjerne PCE for 2. kvartal klokken 14.30
  • USA: Chicago PMI for juli klokken 15.45USA: Chicago PMI for juli klokken 15.45
  • USA: Endelig Michigan Confidence for juli klokken 15.55USA: Endelig Michigan Confidence for juli klokken 15.55
Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.