Venter børsoppgang i New York

Børsene i Europa stiger for 4. dag på rad og i Hellas er det børsrally. Futures tyder på at børsene i New York også vil åpne opp fredag.

New York Stock Exchange - AP Photo/Richard Drew

Etter en nervøs start på børsene i New York torsdag, sluttet Dow Jones opp 1,21 prosent torsdag. S&P 500 steg 1,35 prosent mens Nasdaq endte opp 0,72 prosent.Den nye redningspakken for Hellas har bidratt til oppgang på de europeiske børsene for 4. dag på rad, med børsen i Hellas opp 4,7 prosent og indeksen for de 20 største og mest likvide aksjene opp 5 prosent.Dax i Frankfurt er opp 0,4 prosent fredag ettermiddag og Cac 40 i Paris er opp 0,9 prosent. FTSE 100 i London er opp 0,8 prosent og børsen i Madrid er opp nesten 1,1 prosent.Futures i New YorkFutures i New York tyder på at S&P 500 vil åpne opp 0,2 prosent mens Nasdaq åpner flatt. Dow Jones ligger an til å åpne opp 0,35 prosent.Vinneren i førhandelen er Advanced Micro Devices, som er opp 8,5 prosent. Sandisk Corp er opp 2,6 prosent mens Caterpillar faller 4,1 prosent i førhandelen, på litt svakere kvartalresultat enn ventet.Apple, som torsdag kveld meldte at over 1 million allerede hadde lastet ned det nye Mac operativsystemet OS X Lion, ligger an til å åpne opp 0,3 prosent.