Vil gresk lettelse påvirke Oslo Børs fredag?

I går kom nyheten om at lederne i eurolandene hadde blitt enige om Hellas-avtale. Wall Street steg og Asis børsene viser styrke. Se hva som vil påvirke Oslo Børs.

Foto; klipp fra Scanpix og Scanpix

Torsdag kveld ble det kjent at lederne i eurolandene er blitt enige om en avtale for å løse den greske gjeldskrisen, ifølge EUs president Herman van Rompuy, som sier man har avverget en svært alvorlig situasjon.Avtalen man ble enig om inkluderer en ny hjelpepakke til Hellas på 109 milliarder euro, ifølge nyhetsbyrået DPA. Private banker skal bidra med 37 milliarder euro.Oslo opp Det ble en begivenhetsrik dag på Oslo Børs, til tross for at kalenderen viser midt i juli. Og det var først og fremst nyheter utenfra som styrte utvklingen. Hovedindeksen endte opp 0,8 prosent til 426,38 etter å ha tatt et hvileskjær i sluttauksjonen.Telenor og Cermaq var blant aksjene som var i fokus her hjemme torsdag, etter at begge selskaper la frem kvartalstall. Telenor steg 1,4 prosent til 87,80 kroner, mens 10,6 prosent steg til 78,50 kroner.Polarcus hoppet 9,4 prosent til 5,80 kroner på nyheten om at selskapet har sikret seg en bankfasilitet på 410 millioner dollar. Men Norske Skog falt 3,4 prosent til 8,75 kroner. Konkurrenten Stora Ensos avis- og bokpapirvirksomhet leverte i tråd med forventningene, men litt under på inntektssiden. Les hele børskommentaren.Lettelse på Wall Street De amerikanske børsene har lagt bak seg en flott dag . Dow Jones endte opp 1,2 prosent til 12.724,41, mens den bredere S&P 500-indeksen steg 1,4 prosent til 1.343,80. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte opp 0,7 prosent til 2.834,43Flere makrotall, samt kvartalstall fra tunge selskaper som Morgan Stanley og Intel sendte børsene opp fra start. Et forslag for den greske gjeldskrisen ble presentert torsdag ettermiddag, noe som sendte børsene oppover både i Europa og i USA.Meglergiganten Morgan Stanley melder om et resultat på minus 0,38 dollar per aksje i andre kvartal. Det var ventet et resultat på minus 0,62 dollar. Aksjen steg hele 11 prosent.IT-giganten Intel meldte at de fikk et resultat per aksje i andre kvartal 2011 på 0,59 dollar. Analytikere hadde ventet et resultat på 0,51 dollar.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Asia-børsene leverer Børsene i Asia stiger for fjerde dag på rad. Bloomberg viser til at den japanske yenen svekker seg mot dollar og optimisme i kjølvannet av avtalen i forbindelse med gjeldskrisen i Hellas.Av aksjene som inngår i MSCIs Asia Pacific Index stiger mer enn fem for hver som faller.Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. stiger over fire prosent i Tokyo etter et oppslag i avisen Nikkei om at selskapets ovesrkudd trolig steg til 400 milliarder yen i andre kvartal.Topix-indeksen i Japan endte opp 1,01 prosent til 868,81. Nikkei steg 1,22 prosent til 10.132,11. Hang Seng i Kong klatrer 1,7 prosent. I Kina stiger CSI 300-indeksen 0,7 prosent.OljeprisenNå omsettes et fat brent-olje for 117,91 dollar, opp 0,34 prosent. Det er 45 cent mindre enn ved børsslutt torsdag. Da gikk Brent-olje med levering i september for 118,36 dollar per fat.Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp:- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,24 prosent i dag, til 427,4 poeng. S&P500 steg 0,2 prosent etter at Europa stengte torsdag. De euroepiske lederne har endelig kommet til enighet rundt den nye redningspakken for Hellas. I tillegg har lederne blitt enige om bedre lånebetingelser for Irland og Portugal også. Samlet sett er dette positivt for aksjemarkedene. Det slippes ingen viktige nøkkeltall fra USA i dag.Dette skjer i dag:Resultatpresentasjoner:- Havila ShippingStar Reefers Inc.