Vil optimismen smitte over på Oslo Børs?

Wall Street steg markant tirsdag og optimismen blomstrer i Asia. Vil den gode stemningen smitte over på Oslo Børs? Se faktorene som vil påvirke.

Foto: Scanpix

Mindre fokus på gjeldproblemene i sør-europa, fallende renter i de samme landene, nedgang for credit default swaps, sterkere euro, høyere oljepris og bedre boligtall enn ventet fra USA preget handelen på børsene tirsdag ettermiddag.Oslo endte opp Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,16 prosent til 416,07. Da er den ned 5,38 prosent så langt i år. Det siste året er den opp 20 prosent.21 av de 26 OBX-aksjene steg og det ble omsatt aksjer for 4,52 milliarder kroner.REC ble dagens vinner av tungvekterne, fulgt av Marine Harvest og PGS. Frontline, Questerre, Seadrill, Statoil Fuel & Retail og Yara var de eneste av tungvekterne som falt.Statoil steg 0,45 prosent til 133,80 kroner, godt hjulpet av oljeprisen som steg 1,6 prosent til 117,9 dollar. Les hele børskommentaren.Rally i USA Det ble en meget sterk børsdag i USA tirsdag . Dow Jones endte opp over 200 punkter (1,8 prosent) til 12.587,42, mens den bredere S&P 500-indeksen steg 1,6 prosent til 1.326,73. Teknologitunge Nasdaq klatret 2,1 prosent til 2.823,45.International Business Machines Corp. (IBM) steg over fem prosent etter å ha lagt frem bedre tall enn ventet for andre kvartal. Dermed var teknologisektoren den beste av de 10 S&P 500-gruppene.Coca-Cola steg 3,6 prosent på sine tall og på nyheten om at selskapet planlegger å kjøpe tilbake egne aksjer.Bank of America Corp. falt derimot 2,3 prosent etter å ha lagt frem sitt største kvartalsunderskudd noen sinne, melder Bloomberg.Markedene forsterket oppgangen da det ble kjent at president Barack Obama støtter en plan om kutt av føderal gjeld, noe som fører til optimisme om at lovgiverne vil komme frem til en avtale som kan hjelpe landet fra å bli nedgradert.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Sterk onsdag i Asia Det er en positiv onsdag morgen på de største børsene i Asia. Bakgrunnen er håp om en amerikansk gjeldsplan, samt overraskende sterke tall fra Apple. Tallene har satt fart på teknologisektoren.Nikkei-indeksen i Japan steg 1,17 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg 0,81 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,1 prosent og Kospi i Sør-Korea løftes 1,2 prosent. Samsung Electronics stiger 3,4 prosent i Seoul.CSI 300 i Shanghai faller derimot 0,5 prosent.OljeprisenNå omsettes et fat Brent-olje med september-levering for 117,27 dollar, uendret inneværende døgn. Det er omlag 60 cent mindre enn ved børsslutt tirsdag. Da et fat Brent med september-levering gikk for 117,9 dollar.Netfonds Bank tror Oslo Børs vil åpne opp:- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,7 prosent i dag, til 419 poeng. S&P500 steg 0,7 prosent etter at Europa stengte tirsdag. En rekke sterke kvartalstall fra USA bidro til oppgang i Asia i Natt. Spesielt Apple leverte strålende resultater. Salget av både Iphone og Ipad overgikk markedets forventninger. Dagens viktigste hendelse, slik vi ser det, er Existing Home Sales tallene fra USA kl 16.00.Dette skjer i dag:Resultat:Orkla: Resultatfremleggelse, offentliggjøring 07:00, presentasjon 08:00Marine Harvest: Resultatfremleggelse, offentliggjøring 07:00, presentasjon 08:00Dessuten legger følgende internasjonale selskaper frem tall: TeliaSonera, Tele2, Intel, Qualcomm, Abbott Laboratories, Noble Corp, Ebay, Dtac, Digi, American Express, MTGMakro:Tyskland: PPI for juni 08:00Storbritannia: Referat fra rentemøtet i 6-7. juli 10:30USA: MBA-boliglånsøknad for uke 28 13:00ØMU: Forbrukertillit for juli 16:00USA: Bruktboligsalg for juni 16:00SSB:SSB: Eksport av laks. Ukeetall 10:00SSB: Driftsundersøkelser for sjøfart 10:00SSB: Utenrikshandel med tjenester, utenriks sjøfart 10:00Kilder: TDN Finans og SSB