USAs finansdepartement er i gang med å
om hvordan landet skal styres om ikke Kongressen blir enig om en avtale om å heve gjeldstaket innen fristen 2. august.Planen går ut på hvilke utgifter som skal prioriteres og hvilke regninger som skal betales om USA ikke kan fortsette å låne penger for å finansiere budsjettet, sier talsmann for Det hvite hus, Jay Carney.Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 1,53 prosent før den sluttet på 421,12 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,4 milliarder kroner.- til slutt besinner seg og kommer frem til en enighet. Dersom det ikke oppnås et kompromiss innen 2. august, venter jeg at den amerikanske Staten vil fortsette å betjene renter og avdrag til rundt 15. august. En rekke offentlige utgifter vil imidlertid kuttes umiddelbart fra 2. august, sier Stig Myrseth, analysesjef i Dovre Forvaltning, til HegnarOnline.Statoil falt 0,96 prosent. Mens Statoil Fuel & Retail falt 4,59 prosent, til tross for at selskapet leverte sterkere resultat enn ventet. Avocet Mining la også frem et solid regnskap for 2. kvartal, aksjen gikk opp 3,94 prosent. .Frykten for at USA må misligholde sin gjeld førte til onsdag.Dow Jones-indeksen på Wall Street-børsen var ned 1,59 prosent til 12.302 poeng, mens Standard & Poor's falt 2.03 prosent og endte på 1.304 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-børsen raste 2,65 prosent til 2.764 poeng.Den kraftige nedgangen skyldes i stor grad økende frykt i markedet for at strie politikere ikke skal bli enige om en spareplan som åpner for å heve gjeldstaket.- Den fastlåste situasjonen i Kongressen kaster stadig en mørk skygge over Wall Street, sier analytikeren Elizabeth Harrow.Det var særlig aksjene i bank og finans som ble rammet av nedgangen. Bank of America var for eksempel ned 3,2 prosent. (©NTB)Se hvordan det gikk med .Økt frykt for gjeldssituasjonen i USA og nye regulatoriske endringer for banker i Kina torsdag morgen.Samleindeksen for Asia MSCI falt tilbake 1,23 prosent til 879,07.Bankaksjer faller mest i Asia, ledet av kinesiske banker etter at kinesiske myndigheter har gjort det forbudt å fornye lokale finansieringsfasiliteter.Japans Nikkei 225 endte ned 1,54 prosent til 9.892,77, mens den bredere Topix falt tilbake 1,37 prosent til 847,34. Kinas CSI 300 index endte ned 0,91 prosent til 2.972,89.Hong Kongs Hang Seng endte ned 1,05 prosent til 22.304,00, mens Sør-Koreas kospi-index falt tilbake 0,88 prosent til 2.155,07.Nå omsettes et fat Brent-olje med september-levering for 117,66 dollar, opp 0,20 prosent. Det er cent enn ved børsslutt onsdag. Da stod et fat Brent-olje i 117,94 dollar.- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,5 prosent i dag, til 419 poeng. S&P500 falt 1,1 prosent etter at Europa stengte onsdag. Tidsfristen for amerikanerne til å øke gjeldstaket nærmer seg og investorene begynner å bli bekymret. Når det er sagt, vi forventer at politikerne klarer å komme i mål før tiden, dvs. innen 2. august. Dagens viktigste nøkkeltall, slik vi ser det, er Jobless Claims tallene fra USA kl 14.30.- Statoil: Resultat per 2. kvartal- PGS: Resultat per 2. kvartal, kl 08:00, presentasjon/webcast kl 09:00- RCCL: Resultat per 2. kvartal, telefonkonferanse kl 16:00- ABG Sundal Collier Holding: Resultat per 2. kvartal- Alcatel-Lucent, Basf, Bayer, Bunge, Cameron Int, Cetrica, Credit Suisse, Lufthansa, ExxonMobil, Ingram Micro, International Paper, Noble Energy, Nutreco, Potash Corp of Saskatchewan, Raytheon, Resol, Royal Dutch Shell, Sanofi, Siemens, Sprint Nextel, Starbucks, Talisman Energy, Technip, Time Warner Cable, Tyco International, Vale, Wincor Nixdorf- Japan: Detaljhandel for juni- Sverige: Forbrukertillit for juli kl 09:15- Sverige: Detaljhandel for juni kl 09:30- Sverige: Ledighetstall for juni kl 09:30- Tyskland: Ledighetstall for juli kl 10:00- ØMU: Sentimentindeksen for juli kl 11:00- USA: Jobless claims kl 14:30- USA: Pending home sales for juni kl 16:00