Warren: - Slik ble han en av finanskrisens vinnere

- Investorene ble påtvunget en enorm avkastning da krisen inntraff, skriver Peter Warren i sin egen blogg, og hyller en forvalterkollega med kontroversielle meninger.

Peter Warren - Foto: Finansavisen

I den foreløpig siste utgaven av sin finansblogg, skriver Peter Warren om forvalteren Michael Burry, som han mener skiller seg fra mengden på en rekke måter.- Han stiller spørsmål ved de fleste "sannheter", bruker eget hode før han investerer og hører ikke på de som sier at man alltid skal være fullinvestert i aksjer eller andre aktivaklasser. Burry suksess har kommet fra å tørre å ha selvstendige meninger og ikke la seg rive med av tilhørighetsbehov og gruppetenking, skriver Warren.Forvalteren forteller videre om at Burry, like før finanskrisen traff, nektet investorer å selge seg ut av fondet han forvaltet.- Resultatet av dette var at de ble "påtvunget" en enorm avkastning da krisen inntraff. Hans historie burde være en vekker for alle som la fornuften og robust porteføljetankegang på hyllen i 2008 og puttet alt i aksjer. De fleste som gjorde sistnevnte hadde ikke noe bedre argument for sine handlinger enn at aksjemarkedet hadde steget 5 år på rad, skriver Warren.Se intervju med Burry under