8 strake dager med tap på Wall Street

Dow Jones indeksen endte sin åttende dag i minus i går. Frykt for USAs økonomiske fremtid og situasjonen i PIGS-landene får investorene til å rømme markedet.

Wall Street foto: Scanpix Meek, Tore
Børs

Dow Jones-indeksen endte tirsdag ned for åttende dag på rad, med -2,19 prosent på 11.866,62 poeng. Indeksen endte dermed under det psykologisk viktige 12.000-nivået. Samtlige av de 30 aksjene i indeksen falt.Den bredere S&P500-indeksen falt 2,56 prosent til 1.254,05 poeng. Samtlige sektorer falt. Mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 2,75 prosent til 2.669,24 poeng.CBOE volatilitets indeksen VIX, et utstrakt mål på frykten i markedet, krøp over 24 poeng i tirsdagens handel.USAs unngår mislighold av statsgjelden og kan onsdag betale sine regninger som normalt. En krise er avverget, men verdens største økonomi har dypere problemerFitch gikk ut og sa at de ikke ville nedgradere USA sin økonomi som i dag har en AAA-rating. Men dette var ikke nok til å berolige amerikanske investorer i går.Amerikanske investorer fokuserte også på gjeldssituasjonen i PIGS-landene .- Det er ikke mulig at de (Red. Anm. Spania og italia) kan betjene gjelden sin, sier Dave Rovelli som er adminstrerende direktør for verdipapirhandel i Canaccord Genuity til CNBC.- Alle bankene i Europa eier hverandres gjeld... Det var ikke så ille når det var Hellas og Portugal, men nå får du Italia og Spania, sier han.Råvarer og makro Gullprisen steg til sin niende rekord i år og endte over 1.645 dollar per unse, etter hvert som investorene søkte trygge havner fra krisen i eurosonen og de skumle utsiktene i amerikansk økonomi.Sammenlignet med måneden før kom USAs kjerne-PCE inn på 0,1 prosent i juni mot ventet 0,2 prosent. På årsbasis var det en vekst på 1,3 prosent. Her var det ifølge Bloomberg ventet en vekst på 1,4 prosent.Private inntekter vokste med 0,1 prosent fra mai til juni. Det var ifølge Bloomberg ventet en vekst på 0,2 prosent. Opprinnelig meldt inntektsvekst i mai ble revidert opp fra 0,3 prosent til 0,2 prosent.Privat forbruk falt med 0,2 prosent fra mai til juni. Det var ifølge Bloomberg ventet en vekst på 0,1 prosent. Veksten på 0,1 prosent i mai ble holdt uendret.Investorene hadde også mandagens svake ISM-tall friskt i minne.Selskaper Ford og GM falt hhv. 4,05 og 3,63 prosent etter å ha presentert kvartalstall i tråd med analytikernes forventninger. Pfizer som rapporterte noe over analytikerestimatene falt 4,58 prosent på frykt for generisk konkurranse.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.