Aksje falt 54 prosent på elendige nyheter

Wall Street gjorde seg klar til lettelsesrally i kjølvannet av den ferske avtalen om gjeldstaket. Så rullet det inn elendige tall.

Wall Street foto: Scanpix Meek, Tore
Børs

Investorer som hadde håpet på et rally på Wall Street drevet av lettelsen over den nye avtalen om gjeldstaket ble skuffet mandag.Elendige ISM-tall ødela mesteparten av stemningen på USA-børsene, og alle de tre hovedindeksen endte dagen i rødt.Dow Jones falt 0,09 prosent til 12.132,50, S&P falt 0,41 prosent mens Nasdaq til slutt endte ned 0,43 prosent. For Dow Jones var dette dag nummer sju på rad med fall.- Det er bare en virkelighetssjekk. ISM-rapporten bekrefter utsiktene en som karakteriserer en reell sammentrekking. Forutsetningene i budsjettet kan være for optimistiske. Gjeldspakken kan ikke være tilstrekkelig. Veksten i økonomien avtar, sier meglersjef Peter Kenny i Knight Capital Group til Bloomberg.ISM-indeksen kom inn på 50,9 poeng i juli, ned fra 55,3, og det var langt dårligere enn den indeksen på 54,5 som analytikerne hadde sett for seg.Gigantene Home Depot og Merck, som begge inngår i Dow Jones-indeksen, dalte begge med rundt to prosent, mens helseaksjene var blant dem som trakk ned for S&P 500-selskapene.Som en følge av den nye planen for gjeldstaket og for kutt i de offentlige utgifter spekuleres det nå i om føderale helseprogrammer som Medicare og Mediaid blir nedjustert.Sun Healthcare og Kindered Healthcare falt ifølge TDN Finans henholdsvis 54 og 30 prosent på dette. Telekom-aksjene endte imidlertid noe opp.Apple var blant lyspunktene mandag og aksjen steg 1,6 prosent etter at en Piper Jaffray-undersøkelse viste at det fremover ventes en kraftig økning i etterspørselen av Apples produkter.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.