Oslo Børs opplever en positiv åpning onsdag. Etter 22 minutters handel er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 353,18. Rett etter åpning var børsen på det meste opp 1,5 prosent. Til tross for børsrally i USA tirsdag kveld falt børsene i Asia. Bakgrunnen var at kredittvurderingsbyrået Moody's har nedgradert Japans statsgjeld ett hakk til Aa3. Nedgraderingen. som ikke var veldig overraskende, begrunnes blant annet med landets gjeldsoppbygging siden den globale resesjonen i 2009 og store budsjettunderskudd. Onsdag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 109,49 dollar fatet, opp 0,2 prosent. Da børsen stengte klokken 17:30 var prisen 60 cent lavere.Statoil stiger 0,9 prosent til 124,20 kroner. GC Rieber Shipping ASA er informert om at GC Rieber AS om kjøp av samtlige aksjer. Budet er på 31 kroner, som er 22 prosent over tirsdagens sluttkurs. Aksjen stiger 13,3 prosent til 28,90 kroner. Selskapet har også i løpet av morgentimene. Sølvtrans stiger 8,8 prosent etter å ha lagt frem tall for andre kvartal. Sølvtrans Holding ASA etter skatt på minus 17,7 millioner kroner i 2. kvartal 2011, mot 15,2 millioner kroner i samme periode året før. Det er en nedskrivning av goodwill på til sammen 27,2 millioner kroner som tynger. Volumet er lite; 2.000 aksjer. Idex er ned 7,9 prosent Det er foreløpig bare registrert 14 handler.I andre kvartal 2011 fikk Idex et resultat etter negativt resultat etter skatt på 10,17 millioner kroner, mot et negativt resultat på 7,67 millioner kroner for et år siden. Resultat før skatt er identisk.-Vi er nå på vei inn i en ny og spennende fase for Idex som selskap, sier Ralph W. Bernstein. Archer faller 3,4 prosent etter fremleggelsen av . Archer Ltd, med Seadrill og John Fredriksens Hemen som storeiere, meldte om et resultat etter skatt på 1,3 millioner dollar i 2. kvartal 2011, mot 13,6 millioner dollar i samme periode året før. En rekke selskaper har sluppet tall i dag. Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og