Aksje til værs på bud

Oslo Børs stiger i åpningshandelen Et bud sender én aksje til topps på vinnerlisten. (Oppdatert 09:25)

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs opplever en positiv åpning onsdag. Etter 22 minutters handel er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 353,18. Rett etter åpning var børsen på det meste opp 1,5 prosent.Japan nedgraderes Til tross for børsrally i USA tirsdag kveld falt børsene i Asia. Bakgrunnen var at kredittvurderingsbyrået Moody's har nedgradert Japans statsgjeld ett hakk til Aa3. Nedgraderingen. som ikke var veldig overraskende, begrunnes blant annet med landets gjeldsoppbygging siden den globale resesjonen i 2009 og store budsjettunderskudd.Oljeprisen mot 110 dollar Onsdag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 109,49 dollar fatet, opp 0,2 prosent. Da børsen stengte klokken 17:30 var prisen 60 cent lavere.Statoil stiger 0,9 prosent til 124,20 kroner.Til værs på bud GC Rieber Shipping ASA er informert om at GC Rieber AS har besluttet å fremme et frivillig tilbud om kjøp av samtlige aksjer. Budet er på 31 kroner, som er 22 prosent over tirsdagens sluttkurs. Aksjen stiger 13,3 prosent til 28,90 kroner. Selskapet har også lagt frem tall i løpet av morgentimene.Sølvtrans-tall Sølvtrans stiger 8,8 prosent etter å ha lagt frem tall for andre kvartal. Sølvtrans Holding ASA fikk et resultat etter skatt på minus 17,7 millioner kroner i 2. kvartal 2011, mot 15,2 millioner kroner i samme periode året før. Det er en nedskrivning av goodwill på til sammen 27,2 millioner kroner som tynger. Volumet er lite; 2.000 aksjer.Idex ned på tall Idex er ned 7,9 prosent på sine tall. Det er foreløpig bare registrert 14 handler.I andre kvartal 2011 fikk Idex et resultat etter negativt resultat etter skatt på 10,17 millioner kroner, mot et negativt resultat på 7,67 millioner kroner for et år siden. Resultat før skatt er identisk.-Vi er nå på vei inn i en ny og spennende fase for Idex som selskap, sier Ralph W. Bernstein.Opptur for Fredriksen-selskap Archer faller 3,4 prosent etter fremleggelsen av kvartalstall. Archer Ltd, med Seadrill og John Fredriksens Hemen som storeiere, meldte om et resultat etter skatt på 1,3 millioner dollar i 2. kvartal 2011, mot 13,6 millioner dollar i samme periode året før.Tallrush En rekke selskaper har sluppet tall i dag. Se hele oversikten her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen