- Aksjen kan ha en oppside på 40 prosent

To norske meglerhus rykker onsdag ut og anbefaler to aksjer på Oslo Børs. Det snakkes blant annet om tall som var bedre enn fryktet og om oppside på rundt 40 prosent.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Meglerhuset DnB NOR Markets melder onsdag at de fremdeles anser Yara International som et godt aksjekjøp, spesielt etter selskapet Agrium sine kvartalstall i USA tirsdag kveld.Les også: Kruttsterke tall fra gjødsel-gigantDnB NOR skriver i en oppdatering ifølge Stocklink at tallene fra USA-aktøren kom inn bedre enn fryktet.- EPS kom inn enda bedre enn hva selskapet antydet i eget resultatvarsel. Utisktene for annen halvdel av året er positive gitt økende etterspørsel i India og Brasil og redusert eksport fra Kina, heter det i oppdateringen.DnB NOR har en kjøpsanbefaling på Yara med et kursmål på 325 kroner per aksje. Aksjen faller onsdag 0,82 prosent til 290,30 kroner og dermed kan oppside være på omlag 12 prosent.Samtidig gjentar Terra Markets sin kjøps-anbefaling på Norsk Hydro. Kursmålet er satt til 51 kroner.Hydro er onsdag ned 1,17 prosent til 35,40 kroner og Terra ser dermed en oppside på rundt 40 prosent.- Aluminiumsprisene holder stand nær 2.600 dollar per tonn. Dette tilsvarer en 6 prosents oppgang siden nyttår, noe som er blant de bedre hevingene innen metaller i denne perioden, skriver Terra Markets i en analyse.Terra Markets anbefaler i dag også kjøp av Yara. De opererer med et kursmål på 400 kroner, noe som til dagens kurser representerer en oppside på rundt 40 prosent.