Aksjene raser videre på Oslo Børs

Torsdag var det mange som fikk seg en kalddusj på Oslo Børs. Problemene er langt i fra over. Slik ser det ut på Oslo Børs ved lunsjtider.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Selv om torsdag var en skrekkelig dag på Oslo Børs ser det ikke ut til at problemene er over. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt ytterligere 2,66 prosent og står dermed i 365,36 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for tre milliarder kroner, hvilket er godt over gjennomsnittet.Torsdagen falt hovedindeksen 4,83 prosent til 375,36 poeng.Les også: Analytiker: Børsen kan stupe til 251 poengOlje Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, har gått opp 1,22 prosent og står nå i 108,56 dollar.De store Store selskap som Statoil, Telenor, DnB NOR, Yara og Seadrill faller henholdsvis 2,52 prosent, 3,46 prosent, 1,51 prosent, 1,28 prosent og 5,73 prosent.Frykten råder på Wall Street Wall Street hadde torsdag sin verste dag siden desember 2008, og falt bredt og kraftig i handelen torsdag kveld.- Det er bare panikk der ute. Alle beveger seg over til kontanter. Folk selger alt, sa den uavhengige opsjonstraderen Andrew Keene til Bloomberg.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada.Veien videre - Konkjunkturoppgangen er over, og vi får frykt for dårligere tider, sier sjeføkonom Jan Andreassen i Terra Gruppen til TDN Finans.Han mener at verden står foran en periode med svak økonomisk utvikling, særlig i OECD-landene. Videre venter han at alle land i Sør-Europa, USA og Storbritannia kommer til å få nedgradert kredittratingen sin.Birdstep Birdstep meldte i morges at resultat etter skatt i årets andre kvartal endte på minus 14,75 millioner kroner, mot et negativt resultat på 18,11 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 14,18 millioner kroner, sammenlignet med 13,10 millioner for et år siden. Aksjen stuper 22,31 prosent, dog på et meget lite volum.DNO DNO har levert produksjonsrapport som viser at selskapet produserer 46.806 bopd på WI-basis i juni. Videre forteller DNO at det er "gode spor av olje " i letebrønnen Summail-1 i Kurdistan. Det har tidligere blitt påvist gass i brønnen.- Gode spor av olje har blitt observert mens vi boret gjennom flere intervaller både i cretaceous og jurassic, heter det blant annet i meldingen fra DNO. Aksjen faller 0,41 prosent.Dagens nyheter fra USA Investorene holder blikket rettet mot USA i dag klokken 14.30 da den viktige arbeidsmarkedsrapporten presenteres. Arbeidsledighet er ventet inn på 9,2 prosent mens Non-farm payrolls ventes å lande på 85.000.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen