Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 0,75 prosent og står i 2.362,94 poeng, mens Dow Jones står i 10.922,62 poeng etter en oppgang på 0,63 prosent.
UBS-aksjen stiger nesten fire prosent i førhandelen. Årsaken til det er nyheten om at ledelsen kutter kostnader ved å fjerne 3.500 arbeidsplasser innen enden av 2013. I ukens rapport fra Terra Markets kan vi lese at strateg Fredrik Kvale tror og håper på bedre tider i aksjemarkedet.-De globale utfordringene er store, men vi mener allikevel aksjer fremstår som en gunstig aktivaklasse. Av utfordringer fremstår de finansielle utfordringene i eurosonen og nedbremsing i amerikansk økonomi som mest krevende. Risikopåslag på italiensk og spansk statsgjeld har falt noe tilbake over de siste to ukene, men driveren for nedgangen har primært vært støttekjøp av ECB, sier Kvale.-Også i USA er utfordringene store, og flere frykter ny resesjon, om ikke depresjon, og at myndighetene mangler virkemidler for å trekke økonomien ut av hengemyra. Vi er enige med at usikkerheten er stor og økonomien svak, men venter at FED vil iverksette et nytt QE-program noe som vil underbygge den økonomiske aktiviteten, sier strategen. Tirsdag morgen ble det kjent at den foreløpige augustindeksen for produksjonen (PMI) i Kina endte på 49,8. Endelig indeks for juli var på 49,3. De endelige august-tallene kommer 1. september.- Foreløpig PMI var bedre enn de 45 som det gikk rykter om blant markedsaktører, og dette vi kunne gi en viss lettelse i markedet, sier Ting Lu, analytiker i Bank of America Merrill Lynch, ifølge TDN Finans til Bloomberg News. I formiddag ble det kjent at den tyske ZEW-indeksen for august måned kom inn langt under forventningene. Indeksen for fremtidsutsiktene endte på minus 37,6, mot minus 15,1 i juli og ventet minus 26,0. Fallet er det største siden Leham Brothers-kollapsen i 2008, melder Reuters.Samtidig kom indeksen for den nåværende situasjon inn på 53,5, mens det var ventet en indeks på 85.ZEW-indeksen fremkommer ved at rundt 290 investorer og analytikere blir spurt om utsiktene for tysk økonomi det nærmeste halvåret. Indeksen regnes for å være en ledende indikator for utviklingen i eurosonen fremover. Foreløpige tall viser at de europeiske innkjøpssjefenes forventningsindeks (Purchasing Manager Index) for tjenestesektoren endte på 51,5 i august, mot 51,6 i juli. Det var ventet en indeks på 50,9.PMI for industrien falt fra 50,4 i juli til 49,7 i juli. Her var forventningen på 49,5.