Aksjene stiger på Wall Street

Uken starter i pluss for investorene på Wall Street. Oppganger er derimot i ferd med å smuldre bort. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her. (Oppdatert)

Fra New York Stock Exchange. Foto: AP
Børs

Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 2,22 prosent og står i 2.393,72 poeng, mens Dow Jones står i 10.985,59 poeng etter en oppgang på 1,55 prosent.Oppdatert klokken 17.36: Nasdaq-indeksen har nå gått opp 0,46 prosent og står i 2.352,68 poeng, mens Dow Jones står i 10.883,75 poeng etter en oppgang på 0,61 prosent.Utviklingen kan du følge her.Alcoa En av aksjene som har fått en frisk start er Alcoa som stiger 3,75 prosent etter at analysefirmaet Davenport & Co. oppgraderte aksjen.Resesjon eller ikke resesjon? -Torsdagens dramatiske børsfall er preget av frykten for en ny resesjon i vesten. Vi mener sannsynligheten for et resesjonsscenario dessverre har økt de seneste dagene, noe som motiverer en defensiv posisjonering i porteføljene, skriver strategene i Nordea.Kina I dagens rapport fra Nordea ber sjeføkonom Steinar Juel leserne følge med på utviklingen i den uoffisiell PM-indeksen i Kina. Den vil gi et viktig signal på utviklingen i landets økonomi.-Natt til morgen offentliggjøres den uoffisielle PM-indeksen for Kina. Den venter vi har steget til 51 i august, fra 48,9. Det vil i tilfellet sende et viktig signal om at oppbremsingen av kinesiske økonomi nå er ved veis ende. Gode nyheter som dette er noe vi for tiden trenger, avslutter Juel.