Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 0,27 prosent og står i 2.530,21 poeng, mens Dow Jones står i 11.446,20 poeng etter en oppgang på 0,35 prosent.
I juli økte produsentprisene i USA med 0,2 prosent sammenlignet med måneden før. Analytikerstanden ventet en vekst på 0,1 prosent.Amerikanske statistikkmyndigheter forteller at PPI, eksklusive mat og energi, økte med 0,4 på månedsbasis. Her var det ventet en oppgang på 0,2 prosent.På årsbasis økte produsentprisene med 7,2 prosent. Ser vi bort i fra mat og energi var oppgangen på 2,5 prosent. Her var det ventet en oppgang på henholdsvis 7,0 prosent og 2,3 prosent.- Det er ingenting her som tyder på at økonomien er avtagende, eller fallende. Produksjon fortsetter, og produksjonen fortsetter fordi forbrukerne fortsetter med sine innkjøp, sa Chris Rupkey, sjeføkonom i Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd i New York, til Bloomberg før tallene ble kjent.- Det er nok av bekymringer og det er nok av frykt, men så langt frykten vist seg helt ubegrunnet, avslutter Rupkey.