Aksjer til værs på godt nytt

Oslo Børs stiger markant i åpningshandelen, med en biotechaksje og en energiknøtt i spissen. Et resultatvarsel tynger imidlertid Nordic Semiconductor. ( Oppdatert 09:22)

Foto: Berit Roald / Scanpix
Børs

Oslo Børs har som ventet startet dagen i pluss i kjølvannet av oppturen i USA mandag kveld og oppgangen i Asia i morges. Etter 20 minutters handel er hovedindeksen opp to prosent til 358,07.Godt nytt fra Kina En foreløpig indeks for produksjonen (PMI) i Kina i august var på 49,8. Endelig indeks for juli var på 49,3. - Foreløpig PMI var bedre enn de 45 som det gikk rykter om blant markedsaktører, og dette vil kunne gi en viss lettelse i markedet, sier analytiker Ting Lu.Oljeprisen videre opp Oljeprisen stiger i retning 110 dollar igjen, blant annet som følge av situasjonen i Libya. Brent-olje med levering i oktober handles nå for 108,93 dollar, opp 0,5 prosent.Statoil stiger 1,6 prosent til 124,60 kroner.Norse kjøper egne obligasjoner Norse Energy Corps amerikanske datter Norse Energy Holdings har kjøpt tilbake egne obligasjoner med nominell verdi åtte millioner dollar.Selskapet vil få en gevinst på rundt 2,4 millioner dollar som følge av tilbakekjøpet, som skjedde i det åpne markedet.Norse stiger 13,3 prosent til 34 øre.Fredriksen får rabatt Den siste tids uroligheter i finansmarkedene gjør at John Fredriksen-selskapet Archer og Wexford Capital har blitt enige om å kutte prisen med 609 millioner kroner. Archer stiger 5,5 prosent til 27,97 kroner på Oslo BørsSonga sikret finansiering Songa Offshore melder tirsdag at selskapet har inngått en bankfasilitet på 420 millioner dollar eller om lag 2,2 milliarder kroner - for å finansiere ultradypvannsriggen "Songa Eclipse". Markedet applauderer, og sender aksjen opp 9,6 prosent til 23,90 kroner.Bryter lånevilkår Seismikkselskapet SeaBird Exploration bryter betingelser både i forbindelse med bank- og obligasjonslån. Nå er selskapet i dialog med partene for å finne en løsning på de økonomiske problemene.Seabird Exploration har dessuten blitt tildelt en kontrakt med Oil and Natural Gas Corporation Ltd of India på 40 millioner dollarMarkedet sendte aksjen ned i åpningshandelen, men nå er aksjen opp 21,6 prosent til 90 øre.Stuper på resultatvarsel Nordic Semiconductor opplyser at resultatet i 2011 er ventet å bli lavere enn selskapets guiding for året. Det rapporteres om lavere etterspørsel etter trådløst PC-tilbehør og andre elektroniske varer i Europa og Nord-Amerika. Selskapet venter inntekter på rundt 140 millioner dollar i 2011. Aksjen stuper 21,3 prosent til 11,10 kroner.Algeta får snike i køen Algeta-produktet Alpharadin har blitt tildelt Fast Track-status fra amerikanske helsemyndigheter. - Vi er fornøyd, sier selskapet i en melding. Aksjen går 10,3 prosent til 184 kroner.Resultatrush Flere selskaper har sluppet tall for andre kvartal i dag, deriblant Norwegian Property , Origio , Eidesvik Offshore , PCI Biotech og Norway Royal Salmon. Her finner du oversikten Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen