Oslo Børs har som ventet startet dagen i pluss i kjølvannet av oppturen i USA mandag kveld og Etter 20 minutters handel er hovedindeksen opp to prosent til 358,07. (PMI) i Kina i august var på 49,8. Endelig indeks for juli var på 49,3. - Foreløpig PMI var bedre enn de 45 som det gikk rykter om blant markedsaktører, og dette vil kunne gi en viss lettelse i markedet, sier analytiker Ting Lu. Oljeprisen stiger i retning 110 dollar igjen, blant annet som følge av situasjonen i Libya. Brent-olje med levering i oktober handles nå for 108,93 dollar, opp 0,5 prosent.Statoil stiger 1,6 prosent til 124,60 kroner. Norse Energy Corps amerikanske datter Norse Energy Holdings med nominell verdi åtte millioner dollar.Selskapet vil få en gevinst på rundt 2,4 millioner dollar som følge av tilbakekjøpet, som skjedde i det åpne markedet.Norse stiger 13,3 prosent til 34 øre. Den siste tids uroligheter i finansmarkedene gjør at John Fredriksen-selskapet Archer og Wexford Capital har blitt enige om å med 609 millioner kroner. Archer stiger 5,5 prosent til 27,97 kroner på Oslo Børs at selskapet har inngått en bankfasilitet på 420 millioner dollar eller om lag 2,2 milliarder kroner - for å finansiere ultradypvannsriggen "Songa Eclipse". Markedet applauderer, og sender aksjen opp 9,6 prosent til 23,90 kroner. Seismikkselskapet SeaBird Exploration r både i forbindelse med bank- og obligasjonslån. Nå er selskapet i dialog med partene for å finne en løsning på de økonomiske problemene.Seabird Exploration har dessuten blitt tildelt en kontrakt med Oil and Natural Gas Corporation Ltd of India på 40 millioner dollarMarkedet sendte aksjen ned i åpningshandelen, men nå er aksjen opp 21,6 prosent til 90 øre. at resultatet i 2011 er ventet å bli lavere enn selskapets guiding for året. Det rapporteres om lavere etterspørsel etter trådløst PC-tilbehør og andre elektroniske varer i Europa og Nord-Amerika. Selskapet venter inntekter på rundt 140 millioner dollar i 2011. Aksjen stuper 21,3 prosent til 11,10 kroner. Algeta-produktet Alpharadin s fra amerikanske helsemyndigheter. - Vi er fornøyd, sier selskapet i en melding. Aksjen går 10,3 prosent til 184 kroner. Flere selskaper har sluppet tall for andre kvartal i dag, deriblant , , , og Norway Royal Salmon. Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og