Aksjestrateg: - Ingen grunn til børsfest

Lettelsen som skulle gi solid børshopp ble i stedet klubbet i hjel av en ny gigantisk skuffelse. Flere analytikere avlyser nå børshoppet.

Erik Roland. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Børs

Lettelsen over at man har kommet til enighet om gjeldstaket i USA var ment å skulle gi børshopp mandag. I stedet tikket det inn skuffende veksttall fra USA og fallet på verdens børser fortsatte.ISM-indeksen for juli kom nemlig inn på 50,9 noe som var langt dårligere enn den fasiten på 54,6. Dermed ble hele oppgangen man så tidlig mandag utradert, og Oslo Børs falt over 1,40 prosent.- Det er ingen drømmeavtale. Dette er ikke starten på en langvarig børsoppgang. Den positive effekten er kortvarig, kanskje bare en halv dag, uttalte seniorøkonom Knut A. Magnussen i DnB NOR til dn.Aksjestrateg Erik Roland i Nordea mener mange nå er bekymret for ny USA-resesjon, og at frykten for en dobbel dipp nå kan være tilbake, mens Harald Magnus Andreassen fra DnB nå avlyser børsfesten for denne gang.- Det er ingen grunn til børsfest. USA har fortsatt et ekstremt svakt boligmarked og et arbeidsmarked med høy ledighet, sier seniorøkonomen.