Analytiker: Dette kan skape en ny finanskrise

-Markedet frykter en lengre periode med lav amerikansk vekst, eller i verste fall en ny resesjon, sier analytiker Christian Frengstad Bjerknes.

Christian Bjerknes.
Børs

I dagens rapport fra SpareBank 1 Markets kommenterer analytiker Christian Frengstad Bjerknes den siste tids økonomiske hendelser.-Oslo Børs falt hele 12,6 prosent i løpet av forrige uke, etter en nedgang på 2,75 prosent fredag. Markedet frykter en lengre periode med lav amerikansk vekst, eller i verste fall en ny resesjon, sier Bjerknes.Les også: Står vi foran stupet, eller blir det et nytt rally?-I tillegg skaper økningen i spanske og italienske statsrenter bekymring i eurosonen. Dersom problemene i Italia og Spania eskalerer kan det bidra til å skape en ny finanskrise. I løpet av helgen har det kommet rykter om at den europeiske sentralbanken planlegger store støttekjøp av italiensk og spansk statsgjeld, sier analytikeren.-Nedgraderingen av amerikansk statsgjeld kommer til å ryste markedet i dag og det ventes nedgang fra start. De asiatiske markedene faller markant fra start mandag morgen, avslutter BjerknesMandag fortsetter elendighetene. I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 351,04 poeng, ned 3,83 prosent.

Nyheter
Børs