Analytiker: Kjøp, selg og selg

Analytiker Fredrik Tyvand rykker ut med en kjøpsanbefaling. Samtidig advarer han mot to investeringer.

Fredrik Tyvand. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Børs

I dagens rapport fra Investtech beskrives Tomra som en kjøpskandidat mens Acta Holding og Statoil får en salgsanbefaling.Les også: Analytiker: Børsen kan stupe til 251 poeng- Tomra Systems viser sterk utvikling innenfor en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor trenkanalen indikeres. Kursen har imidlertid falt omlag 10 prosent de siste to ukene og nærmer seg nå støtten ved 45 kroner. Dette bør gi en reaksjon opp, slik at dagens kurs kan være en god inngangskurs. Den positive volumbalansen underbygger det positive trendbildet, og det har tidligere vært godt samsvar mellom volumtopper og kurstopper samt mellom volumbunner og kursbunner. Siste innsidehandel i aksjen ble meldt for snart ett år siden, og aksjen er derfor nøytral på innsidehandler. Kort sikt: Kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier Tyvand.- Acta Holding ligger i en fallende trend og videre nedgang innenfor denne indikeres. Kursen har også brutt støtten ved 2,60 kroner, slik at det nå er motstand ved dette nivået ved reaksjoner tilbake. Den negative volumbalansen svekker aksjen ytterligere på kort sikt, og det er lite støtte før ved 2,10 kroner. Det er ikke meldt innsidehandler siden november i fjor og aksjen er derfor nøytral på innsidehandler. Kort sikt: Salgskandidat. Middels lang sikt: Salgskandidat, sier analytikeren.- Statoil ligger i en fallende trend og fortsatt negativ utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga også salgssignal fra en hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet ned gjennom støtten ved 133 kroner og videre nedgang er signalisert. Imidlertid er det støtte ved 122 kroner. Volumbalansen er negativ og svekker aksjen på kort sikt, mens et innsidekjøp i slutten av juni gjør aksjen positiv på innsidehandler. Kort sikt: Salgskandidat. Middels lang sikt: Svak salgskandidat, avslutter Tyvand.Les også: Spekulanter håper på børsrekyl