Analytiker: Markedet styres av kollektiv frykt

Torsdag stupte Oslo Børs neste fem prosent og i dag fortsetter elendigheten. - Markedet styres i stor grad av psykologi og kollektiv frykt, sier analytiker Christian Bjerknes.

Christian Bjerknes.
Børs

I dagens rapport fra SpareBank 1 Markets kommenterer analytiker Christian Bjerknes den siste tids økonomiske hendelser.- Oslo Børs falt markant i løpet av gårsdagen og endte ned hele 4,83 prosent. Oslo Børs har dermed falt rundt 10 prosent så langt denne uken. Oljeprisen har falt kraftig de siste dagene og handles i morgentimene til rundt 105 USD per fat, sier Bjerknes.Les også: Saltvedt: En resesjon vil torpedere oljeprisen- Også i resten av Europa og USA har børsene falt tilbake. Markedet styres i stor grad av psykologi og kollektiv frykt, sier analytikeren.- Skuffende amerikanske vekst har bidratt til det dårlige sentimentet og ikke minst er det nok en frykt for gjeldssituasjonen i PIIGS-landene. Dersom det viser seg at også Italia eller Spania må reddes vil uroen i markedet eskalere. Uroen i markedet har fortsatt i Asia fredag morgen og det er stor nedgang på de fleste indeksene, avslutter Bjerknes.Fredag fortsetter elendigheten på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 368,24 poeng, ned 1,90 prosent.